10 användbara tips vid bilhyrning

Hyrbilguiden har satt ihop de 10 viktigaste tipsen för en lyckad bilhyrning både i Sverige och Utomlands.

När man skall hyra bil är det lätt att bara välja första bästa man ser, men vad många inte tänker på är att man kan spara mycket pengar genom att undersöka marknaden lite innan man gör sitt val. Ett bra verktyg för att undersöka marknaden och hitta sina bästa alternativ är att använda en sida som samlar alla uthyrare på en och samma sajt. Med Hyrbilguiden kan du, oberoende på vart du befinner dig, hitta din bästa deal. Har du ingen tillgång till en dator för tillfället kan du också ladda ner Hyrbilguidens App i Appstore för att göra bokningen enklare.

När du ska hyra bil utomlands är det viktigt att innan du hyr bestämma dig för vilken storlek på bil du faktiskt behöver. Ju större bil desto dyrare hyra vilket gör att din uthyrning kan bli onödigt dyr ifall du tar en för stor bil. Ofta när man hyr bil så följer det med en grundförsäkring, men var noga med att kontrollera vad denna täcker för skador, du kan behöva lägga till en extra försäkring för att täcka vissa typer av skador.

Vi rekommenderar också att du väljer en bil som du hämtar fulltankad och lämnar fulltankad då du inte riskerar att betala för bensin du inte använder. Ifall du väljer en uthyrare som erbjuder hämta fulltankad och lämna tom kommer du med största sannolikhet att lämna oanvänd bensin kvar i tanken.

 

Om publicisten


Kommentera