2014, året då titeltorkan bryts för Arsenal?

8 år, 8 månader och 5 dagar. Så länge har det gått sedan Arsenal Football Club senast vann en titel. Då fick vi se The Gunners lyfta bucklan när de slog Manchester United i FA-cup finalen i Cardiff 2005.

Motståndare och media har alltid varit glada för att ta upp denna titeltorka. Vi har svarat, ”In Arsene we trust”- vi litar på Arsene. Arsene Wenger har lett Arsenal sedan 1996 och har revolutionerat hur vi ser på fotboll idag. Nu har Arsenal hittat formen igen och för första gången på flera år ser det ut som att laget är med och slåss om ligatiteln.

Årets upplaga av Premier League sades på förhand vara den mest oförutsägbara på länge. Många lag med nya tränare, ett Arsenal som inte gjort några förstärkningar och några lag som tappat sina största profiler. Arsenal inledde dåligt och man trodde länge att inga nya spelare skulle komma in. I sista stund blev Mesut Özil, en av världens bästa mittfältare, klar för Arsenal. Sedan dess har det bara gått uppåt och just nu är Arsenal i serieledning.

Prenumenera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om hur det går för ”the Gunners” i striden om ligatiteln. Konkurrenterna i topp ser ruskigt stabila ut. Vissa har även använt transfer-fönstret till att köpa in ännu bättre spelare. Trots flera skador har Arsenal legat lågt, men ryktena om Julian Draxler verkar inte försvinna. Läs vårt elektroniska nyhetsbrev för att få ta del av de senaste ryktena och vändningarna i Draxleraffären.

Det var länge sedan man såg ett Arsenal i sådan här medvind. Men skadorna hopar sig och formen på flera nyckelspelare ser ut att dala. Manchester City och Chelsea flåsar oss i nacken. Manchester United rustar för att klättra upp i toppen. Följ toppstridens spännande upplösning med hjälp av våra nyhetsbrev du hittar på webben.

Om publicisten


Kommentera