Är det värt att köpa begagnade vitvaror på auktion.

Är det värt att köpa begagnade vitvaror på auktion.

Husägare är vanligtvis ovilliga att köpa begagnade produkter. De tror begagnade kan vara defekta och med alla medel sämre än nya produkter. Men marknaden är nästan översvämmad med billiga produkter med dålig kvalitet, som inte alltid blir kostnadseffektiva att köpa. Köpa begagnade köksprodukter på auktion kan innebära vissa uppenbara nackdelar, men är fortfarande att rekommendera, och kan erbjuda massor av fördelar. Men då måste du följa några grundläggande regler för att se till att du kommer att göra rätt i ditt val. Kontrollera först och främst kvalitén på den produkt du vill köpa.

Medan du letar produkter på köp och säljplattformar online som citiboard.se, ska du ta dig tid att noggrant läsa annonsbeskrivningen. Ju mer information säljaren kan tillhandahålla dig med, om dess kvalité, eventuella defekter, gjorda reparationer eller reservdelar, desto enklare kan du ta rätt beslut. Om produkten har uppenbara defekter, be säljaren uppge det på bifogade bilder och i text. Innan transaktionen är avslutad (om det behövs), be säljaren att reparera produkten av professionella yrkesmän i stället för en-gör-det-själv-reparation. Läs annonsbeskrivningen för information om hur produkten har används. En ärlig säljare bör informera dig om den använts privat, via ett företag eller t ex. via en restaurang. Tänk på att ju oftare en produkt används, desto kortare blir dess livslängd. Om du känner att någon enskild information saknas, skicka då dina frågor via e-post till säljaren.

Du kan också titta på andra produkter som säljs av samma säljare för att komma till användbara slutsatser, det vill säga om det visar sig att alla hushållsapparater och dylikt är starkt slitna, kommer de sannolikt från någon restaurang eller liknande. Även om du letar efter produkter på köp och säljplattformar online som citiboard.se, se till att välja produkter med garanti. Om garantin fortfarande gäller, men produkten ändå visar sig vara trasig eller skadad, kan du fortfarande reparera den gratis med garantin. Om du köper köksprodukter med tillbehör, se då till att kolla så att även dessa funkar som de ska. Välj produkter som innehåller alla orginaltillbehör på samma sätt som producenterna erbjuder vid nyköp. Om du köper en dammsugare utan ett visst munstycke eller en matberedare utan blad kommer produkten ej fungera korrekt. För att begränsa risken för felköp kan du välja produkter som säljs lokalt. Du kan då enkelt granska produkten personligen och kolla så att allt verkligen fungerar som det ska. Du kan då använda alla dina sinnen när du undersöker produkten (du kommer att känna igen den specifika lukten av en överhettad motor, etc.)

Om publicisten


Kommentera