Att inspireras till renoveringen

2014-07-05 18.47.33Oavsett vilket rum i lägenheten eller huset som ska renoveras så behövs inspiration. Vilken väg man går för att hitta denna inspiration varierar men ofta lönar det sig att ta in åsikter och tankar från många olika håll för att på så vis få bäst resultat.

En väg att gå är att njuta av bilder och text i någon av de mängder av magasin som ges ut inom renovering och inredning. Att det är ett populärt ämne i Sverige är uppenbart då tidningshyllorna på försäljningsställena har ett flertal magasin inom detta område. Här får man tips och råd om allt från renoveringen i grunden till inredningen efteråt. Däremot finns det en nackdel. Artiklarna kan kännas tillgjorda och opersonliga. Det är inte sällan inredningsproffs som tar fram saker som sedan placeras ut exakt perfekt innan foton och reportage genomförs. Det är snyggt men den personliga touchen saknas.

För de som vill få en mer personlig prägel på inspirationen kan personliga bloggar rekommenderas. I likhet med att många gör resbloggar under sin resa i världen gör många en renoveringsblogg under sin resa till ett snyggare hem. Bilder läggs ut som visar både före och efter renoveringen och text beskriver inte bara hur allt genomförs utan också vad som gått bra och mindre bra.

Även genom att titta på TV-tablån kan man tydligt se svenskens stora intresse för att bygga och renovera. På sommaren går flera program i flera olika kanaler. Programmen har även något olika inriktning så alla kan hitta den nivå som passar. Allt från hela hus som rivs ner och byggs upp på några veckor till mer inredningsprogram där de kan diskutera tavelramar och speglar i en hel timme.

Glöm för all del inte heller HemNet. Ett av de bästa sätten att komma in i andras hus utan att behöva röra sig ur fläcken. Ett perfekt sätt att få se inredning på olika sätt.

Lycka till med renoveringen. Men innan du börjar – ta god tid på dig att hitta inspiration.

Om publicisten


Close
Skribentus - Ord som gör skillnad
Kommentera