Barnsängar att växa i

Liten blir stor
Att bebisar växer ständigt är vi alla högst medvetna om, men ibland är det lätt att glömma hur fort det går. Därför kan det vara bra att investera i en praktisk barnsäng som barnet kan växa i. Det går att hitta många olika typer av så kallade växasängar för små barn. De flesta möbelföretagen säljer denna typ av säng i olika utföranden vilket gör att alla kan hitta en som passar in i barnrummet. Även om en växasäng kan verka stor för en liten bebis kan det ändå vara smart att redan från första början investera i denna typ av säng eftersom även pyttesmå bebisar växer så det knakar. Med en växasäng kan du vara säker på att ditt barn inte kommer att bli för stor för sängen på ett bra tag.

Byta madrass
Även om det går att dra ut dessa barnsängar så att de blir längre hänger inte madrassen med i denna förlängning. Alltså måste du se till att skaffa en ny madrass till barnsängen med jämna mellanrum. Vissa madrasser är anpassade just för utdragssängar och har således en extra bit madrass som kan vikas ut eller fästas där den ordinarie madrassen slutar. Även om madrasserna inte går att dra ut på samma sätt som sängen lönar det sig ändå att köpa denna typ av barnsäng. Annars får du köpa en helt ny säng i takt med att barnet växer vilket blir mycket dyrare i längden.

Viktigt med skydd
Barnsängar skiljer sig från vuxensängar på så sätt att de är utrustade med säkerhetsanordningar vilket innebär att barnet inte kan falla ur. De är heller inte lika mjuka då bebisar bör sova på ett fast underlag. En tunnare madrass räcker då ett barns vikt är en bråkdel av en vuxens. Det mest effektiva skyddet som finns när det gäller barnsängar är det höga spjälskydd som omger själva madrassen. Detta skydd innebär att barnet inte kan falla ur, men fortfarande kan se ut och därmed slipper känna sig instängd i ett litet utrymme. I de växasängar som erbjuds på marknaden idag finns det både spjälsängar och ”vanliga” barnsängar utan något högre skydd. Beroende på hur gammalt ditt barn är kan det ena eller det andra passa bättre. Ett större barn kan behöva komma i och ur sängen själv, och då kan en lägre bräda räcka som hinder ifall barnet har en tendens att rulla runt mycket i sömnen.

Fortfarande inte hittat din säng? Kolla då in den här guiden om sängar som kommer hjälpa hitta dig den perfekta sängen.

Om publicisten






Kommentera