Betala med kreditkort eller låna pengar?

Har du någonsin tänkt betala en del av dina räkningar med kreditkortet? Idag finns det tjänster för att betala räkningar med kort och det är allt fler som väljer denna enkla smidiga men tyvärr ofta dyra lösningen. Att ha ditt kreditkortsnummer registrerat är ett bra sätt för ett företag att se till att de alltid får betalt i tid.

Problemet med att lämna ut information om ditt betal- eller kreditkort till ett företag är att du inte har kontroll över vilka räkningar som blir betalda. Det händer många människor som väljer att betala fakturor med kort. Rätt som det är dras det pengar på kortet som du inte alls hade väntat dig. Här är det lätt att fastna i en ond cirkel. När du betalar räkningar med kortet så ökar din kreditkorts skuld och du riskerar att få betala ränta på ränta under en lång tid om du inte gör dig av med dina skulder.

Finns det några alternativ till att använda kreditkort om man inte har egna pengar att betala med?

Ett förslag är att överväga ett personligt lån för att överbrygga en tillfällig ekonomisk svacka. Istället för att ge ett företag ditt kreditkortsnummer för att betala fakturan varje månad, betala alla dina räkningar via överföring från Internetbanken istället. Om du märker att du inte har pengar till dina räkningar – undvik kortet och ansök istället om ett lån. Även om du har en svag kreditvärdighet kan du fortfarande samla dina skulder genom att ta ett lån med säkerhet i t.ex. en bil eller ett blancolån utan säkerhet (finns t.ex på den här bra sidan). Du får då de medel som du behöver direkt, och om du tar dig tid att hitta rätt långivare kan du få en flexibel återbetalningsplan som passar din budget.

Tänk att slippa alla kreditkorts räkningar i slutet av månaden och istället för att dela upp pengarna mellan dem göra en enda betalning. När du gör matten ser du att ett personligt lån bara är logiskt. Kreditkort leder lätt till onödiga inköp. Vi får allt fler kreditkort och därmed ökar skulderna var dag som går – men du behöver inte bli slav under ditt kreditkort. Nästa gång ett företag begär att få ditt kreditkortsnummer – säg nej!

Var restriktiv med att använda ditt kort för betalningar och inköp. Kan du inte betala i tid är det billigare med ett vanligt lån.

Om du ändå vill ha ett kort – välj ett med betalningsskydd!

 

Om publicisten


Kommentera