Christoph Strasser vann Race Across America på rekordtid

Christoph Strasser, ambassadör för Lyoness Child & Family Foundation, vann Race Across America 2013. Han är den första cyklisten som klarat det 4 860 km långa loppet på mindre än 8 dagar.

Graz, 2013-06-20. I Annapolis, Maryland den 19 juni klockan 15:01 lokal tid korsade Christoph Strasser mållinjen och vann över sina konkurrenter, schweizarna Dani Wyss och fjolårssegraren Reto Schoch. Han kom i mål på endast 7 dagar, 22 timmar och 52 minuter och är därmed den första att slutföra Race Across America under den magiska gränsen åtta dagar. Genomsnittshastigheten 15,56 mph (ca 25 km/h) är nytt rekord. ”Det är helt otroligt att jag lyckats slå det fantastiska rekordet från 1986“, var den utmattade Strassers kommentar efter loppet. ”Det går inte att planera något sådant, jag försökte bara vara snabbare än de andra.“

7-dagars solo-lopp i ledningen
Strasser var i topp-form redan från början. Han hade förberett sig optimalt för det långa loppets fysiska och psykiska utmaningar genom månaders träning och tillbringat en vecka i Mojave-öknen för att vänja sig vid klimatet. Han lyckades inte bara övervinna extrema väg- och väderförhållanden. Sömnbristen hindrade honom inte heller från att prestera toppresultat.
Österrikaren tog ledningen redan första dagen. Under det 4 860 kilometer långa loppet från väst- till östkusten i USA blev försprånget på de 22 bakom honom större för varje kilometer. Han bemästrade den akuta utmattningen och t.o.m. en vurpa när han närmade sig målet. Den 30-årige extremidrottaren lyckades därmed upprepa sina fantastiska prestationer i det hårdaste och längsta cykelloppet i världen. 2011 vann han loppet och året efter lyckades han ta hem en andraplacering.

Racing for Charity
Precis som tidigare år tog sig Strasser även an den sportliga utmaningen för ett gott syfte. Eftersom Strasser är ambassadör för Lyoness Child & Family Foundation bidrar hans lopp genom USA också till att Lyoness-stiftelsens engagemang för missgynnade barn uppmärksammas.

Om Lyoness Child & Family Foundation
För Lyoness, en internationell shoppingcommunity, är det viktigt att ta socialt ansvar. 2008 grundades därför Lyoness Child & Family Foundation. Som politiskt oberoende välgörenhetsorganisation stödjer den nationella och internationella projekt enligt mottot ”Utbildning.Möjligheter.Framtid”. Lyoness medlemmar bidrar till att de sociala projekten kan genomföras med varje inköp som görs via Lyoness. Stiftelsens projekt är i regel inriktade på utbildning för barn och ungdomar i länder som har det sämre ställt ekonomiskt. Mer på www.lyoness-CFF.org.

Om Lyoness
Lyoness är en shoppingcommunity som sträcker sig över flera länder och branscher såväl som ett lojalitetsprogram för handel. Företaget bedriver verksamhet i 33 länder i Europa samt i USA, Kanada och Brasilien, Förenade Arabemiraten, Qatar, Sydafrika och Asien-Stillahavsregionen (Hong-Kong, Macao, Australien, Thailand och Filippinerna). För närvarande har Lyoness över 3 miljoner medlemmar som tar del av Lyoness förmåner hos över 29 000 lojalitetsföretag runt om i världen. Mer på www.lyoness.com.

Om publicisten


Kommentera