Dags för ny bil? Gör dig av med den gamla!

Funderar du på att köpa ny bil? Innan du slår till, bör du så klart först göra dig av med din gamla utslitna nuvarande bil! Detta brukar inte vara särskilt svårt. Du tar helt enkelt kontakt med en seriös bilskrotningsfirma som ligger i närheten. Bor du nära en stor stad eller i närheten av en tätort, brukar det finnas många tillgängliga alternativ.

Skrotfrag.se är en av landets största aktörer på området, och har 20 filialer i hela Mellansverige, samt delar av södra Sverige. Firman grundades i Göteborg för över 40 år sedan och har därmed stor erfarenhet av skrotning, och ett utpräglat miljötänk i hela sin verksamhet. 

Kan man få bra betalt för sin gamla bil?
Hur mycket man får betalt för bilen man lämnar in till skroten beror på både bilen och skroten. Etablerade firmor betalar ofta lite mer, men detta förutsätter att alla reservdelar finns tillgängliga. Man brukar inte kunna sälja en utsliten bil för mer än någon tusenlapp om alla delar finns kvar, men i vissa fall kan man få mer.

Även om man inte får mycket alls för sin bil så får man ändå se det som en bra lösning på ett problem som annars skulle vara ganska svårlöst. En bil går inte att demolera utan rätt verktyg, och en seriös skrot uppfyller alla de miljökrav som ställs i dagsläget och ser till att batterier, olja, kvicksilver med mera, hamnar på rätt plats efter att bilen demolerats.

Glöm inte registreringsbevis och ID-kort
När du tar med bilen till skroten måste du också komma ihåg att kunna legitimera dig samt visa bilens registreringsbevis. Detta så att bilen kan plockas bort ur registret och för att skroten verkligen ska veta att det är du som äger bilen.

Om publicisten


Kommentera