Energilösningar för framtiden

Ett av vår tids största problem är energifrågan. I industrialiserade länder konsumerar vi enormt mycket energi året om. Det handlar inte enbart om drivmedel som bensin, eller diesel i våra bilar, utan även om produktion och hushålls energi.

Vad kan man göra?

När det kommer till industri- och företagskonsumtion av el och värme kan vi som privatpersoner inte göra mer än att hoppas att även de finner praktiska och miljövänliga lösningar som är hållbara för framtiden. Men som fastighetsägare finns det däremot massor som du kan göra. Bland annat så kan du installera värmepump och göra dig mer eller mindre självförsörjande med hushållsvärmen.

Bergvärme höjer fastighetsvärdetMistral energi

När det kommer till energi & värme i Stockholm är bergvärmepump den optimala lösningen. Genom pumpen får du ett jämt flöde av energi från lagra solenergi året runt. Du får inte bara ”gratis” och miljövänlig värme genom pumpen, utan höjer även fastighetsvärdet avsevärt. På det sättet är det vinst, oavsett om du tänker bo i huset resten av livet, eller planerar att sälja inom de närmsta åren.

Hur går det till?

I Stockholmsområdet ligger berggrunden ofta tillgänglig för att kunna borra ner i. Kontakta ett företag som Mistral Energi och be dem göra en bedömning på era förutsättningar. Med avancerade mätinstrument kan de mäta avståndet till berggrunden och om det blir atuellt – borra i den ner till 60 meters djup. Därigenom firas en slang till botten som suger upp bergvärmen till pumpen som sitter vid huset. Ni får både värme till elementen och värme till vattnet genom den här geniala lösningen. Hur kan det vara något annat än en energilösning för framtiden?

 

Om publicisten