Enkelt att skapa sin egen hemsida

De flesta av oss använder internet varje dag. Vi kollar mejl, läser tidningen, bokar biljetter och konsumerar film och tv. För den som vill nå många människor så enkelt som möjligt, så finns det ingenting som slår internet som verktyg för att kunna uppnå detta. Många har upptäckt hur kul och användbart det är att göra sin röst hörd på nätet genom bloggar och hemsidor, vare sig man bara vill dela med sig av sin tankar och åsikter, eller hitta ett sätt att tjäna pengar på. För den som vill skapa sin egen blogg eller hemsida, finns det massor av verktyg att använda sig av, och det behöver varken vara svårt eller kosta några pengar alls.

Hur gör man en egen hemsida?
Förr i tiden var man tvungen att ha åtminstone lite baskunskaper i programmering för att kunna göra en hemsida, men idag behöver man i princip inte någon kunskap överhuvudtaget för att komma igång. Det enda man behöver är en domän, alltså en adress, så att folk kan hitta till din hemsida eller blogg. Sajter som WordPress erbjuder detta gratis och gör det möjligt för dig att skaffa en hemsida helt gratis. I det fall du vill ha en helt egen domän, registrerar du dig bara hos ett av alla webbhotell, och får då din egen .se eller -com adress.

Vad gör man sen?
Efter att du har skaffat din egen adress, så är det bara att börja fylla din sajt med innehåll. WordPress erbjuder en applikation som du enkelt kan börja skriva och ladda upp bilder i, och med ett musklick gör du innehållet offentligt till alla som är intresserade. Denna applikation ingår ofta i månadskostnaden hos webbhotellen, i det fall du väljer att registrera dig hos dem.

Om publicisten


Kommentera