Företagsanpassad CV-mall

När du använder en CV-mall för att skriva ner dina positiva sidor, talanger och arbetslivserfarenhet är det även viktigt att du anpassar den efter företaget. Det vill säga att du tar reda på så mycket om företaget och försöker matcha din CV efter det. Det är självklart viktigt att hålla sig till sanningen och inte hitta på saker enbart för att passa vad de söker, men var noga med att betona de sidor som kan passa företaget.

 

Efterforskningar

Innan du börjar fylla i din CV-mall så gör efterforskningar om företaget. Det tar inte lång tid utan börja med att besöka deras hemsida på nätet. Där brukar de lämna en presentation om företaget. Ibland får du även en chans att läsa om dem som arbetar där för vissa hemsidor presenterar de anställda med kortfattade meningar. Vet du någon som redan arbetar inom branschen eller på det aktuella företaget kan du alltid fråga denne hur arbetsplatsen är. Beroende på vilket företag det handlar om, försök även att besöka företaget för att känna av atmosfären. Detta är inte möjligt på så många kontor men är det en klädbutik kan du göra ett besök.

 

Anpassa stilen

När du fått ett hum om företagets anda är det dags att börja fylla i din CV-mall. Nu är det viktigt att skriva efter hur du tror att företaget vill ha språket. En advokatfirma, en klädbutik eller ett ungt IT-företag har alla olika jargong och genom att skicka in din CV-mall med rätt språk har du kommit en lång bit på vägen. Det samma gäller den tillhörande bilden, som dagisfröken kanske du inte ska skicka in en bild med stram knut och dräkt. Kom ihåg att även om du förstärker vissa sidor av din karaktär spela inte någon du inte är.

CV-mallar hittar du hos Eductus.se där du får massvis av exempel på hur ett CV kan se ut.

Om publicisten


Kommentera