Fräscha kontorslokaler

Det är viktigt att ha en trivsam arbetsplats där miljön underlättar arbetet. Personalen ska kunna fokusera på arbetet och inte störa sig på detaljer som stör i omgivningen. Fräscha kontorslokaler är viktigt och gör så att energin läggs på arbete istället. Vad är det då som gör fräscha kontorslokaler?

Enbart för att det är fräscht innebär det inte att de är lämpliga som kontor. Bra kontor ska vara arbetsvänliga för flera personer. Är det många anställda på kontoret kommer inte alla vara nöjda, för det är omöjligt, men att få 95 % nöjda är ingen omöjlighet. Kontorslokaler som ska passa så många som möjligt bör ha så många saker som möjligt från denna checklista:

1. Omgivning
Inne i centrum så att det är lätt att ta sig dit för de anställda. Alternativt fina omgivningar om de ligger avsides. Ingen vill åka till förorten och titta in i en betongvägg dagarna i ända. Vatten, grönska eller parker väger upp det ocentrala läget.

2. Personalutrymmen
Fina och fräscha toaletter är det viktigaste för många, tätt följt av ett trevligt fikarum. Gemensamma ytor där folk kan slappna av och ta en kopp kaffe stimulerar faktiskt arbetet positivt, visar flera undersökningar. Det kan även handla om en sådan liten sak att det finns möjlighet att hänga av sig ytterjackan så den inte behöver hänga på kontorsstolen.

3. Privat kontor
Även om det är ett öppet kontorslandskap så bör det finnas möjlighet att kunna gå undan och prata ostört. Visst finns det mobiltelefoner men de som jobbar på tionde våningen kommer inte att uppskatta att behöva ta hissen ner, vilken ofta saknat täckning, för att kunna tala med en doktor eller skilsmässoadvokaten.

Fräscha kontorslokaler ska även ha ett färgval som de flesta tycker om, inga grälla färger. Det bör även finnas bra ljusinsläpp och ligger kontoret i ett höghus även hiss.

Bli inspirerad du med.

Om publicisten


Kommentera