Installera bastu under badrumsrenovering

Ordspråket går att man måste våga för att vinna. Så istället för att bara byta ut delarna i badrummet så kan man tänka om helt. Varför inte bygga ut badrummet så att det får plats en bastu?

Så om badrumsrenoveringen innehåller en installation av en bastu – vad kan man tänka på?

Placeringen
Se till att renovera hela badrummet på det sättet att när man sitter i bastun så har man en fantastisk utsikt. Att bara sitta och glo rakt in i kaklet känns som ett slöseri om det finns en vackrare miljö som ögonen kan få vila på. Det kanske är läge att investera i ett stort fönster eller liknande som blickar ut mot naturen (förutsatt att det är insynsskyddat). Annars får man nöja sig med konst eller liknande.
Många gör misstaget att placera bastun nere i källaren eller i en annan del av huset som man inte vistas i så mycket. men en undangömd bastu blir en bortglömd guldklimp i hemmet. När du renoverar ditt badrum se till att installera bastu där du och din familj vistas mest så att den kommer att bli använd.

Utgång
Det är en skandinavisk tradition att varva bastubad med att utsätta kroppen för kyla. Kylan kan levereras genom ett kallt dopp eller att man kastar sin i snön. För att detta ska vara så praktsikt som möjligt är det lika bra att sätta in en dörr under renoveringen. Detta kräver dock att man har badrummet och bastun på markplan så klart. För att installera trappor eller en stege är inte en enkel eller praktisk lösning.

Enkelhet
Under en badrumsrenovering är risken att man tar i med allt som är nytt, modernt och trendigt. Det finns något att säga om en klassisk bastu och rent badrum. Var därför inte rätta att under renoveringen satsa på det som kommer hålla över tid och matcha bastun genom åren.

Om publicisten


Kommentera