Jämför och förbättra din ekonomi

Genom att jämföra kan du förbättra din privatekonomi, då det är ett väldigt smidigt sätt för att se till så du har de produkter & tjänster som du verkligen behöver till rätt pris. Att sänka de kostnader man har varje månad är ett viktigt steg för att leva ett friare liv, och för att ge sig själv de bästa förutsättningarna för en bra och stabil ekonomi. Här följer fyra snabba tre för att hjälpa dig på rätt väg.

1. Kreditkort

En sund inställning till kreditkort är att man ska använda det så lite som möjligt till att täcka kostnader/inköp som du egentligen inte har råd med. Att jämföra avgifter, effektiv ränta och förmåner när det kommer till kreditkort är viktigt för att sänka kostnaderna.
Sparadirekt.se jämför kreditkort och listar dem viktigaste punkterna för en enkel överblick!
Kreditkortens fördelar visas också i listan, vilket gör det enklare för dig att hitta ett kort som passar dig och din livsstil på bästa sätt. Om du exempelvis reser mycket är ett avbeställningsskydd eller en reseförsäkring bra förmåner att ha på sitt kort, men om du sällan lämnar Sverige har du inte samma behov. Handlar du livsmedel på ica vanligtvis kan deras kort vara ett bra alternativ, jämför och hitta ett kort som passar dig, dina behov och din ekonomi.

2. Försäkringar

Att jämföra och byta försäkringar blir allt vanligare i Sverige. Konkurrensen har ökat för privatförsäkringar, vilket är bra för den medvetna konsumenten som nu kan hitta ett likvärdigt/bättre försäkringsskydd för ibland uppemot hälften av den nuvarande premien.
Det är sällan som man INTE kan spara pengar på att byta försäkringsbolag, och det är mer av en barnlek om man har varit en “trogen” kund till ett visst försäkringsbolag under längre tid att hitta ett mycket mer prisvärt alternativ. Detta beror på att nästan alla försäkringsbolag höjer din premie vid varje förnyelse, dem bryr sig inte om lojalitet, så varför ska du göra det?
Använd en tjänst som Compricer eller Insplanet för att få rådgivning och hjälp med att jämföra försäkringar, det är gratis att få hjälp av deras rådgivare som tar en provision från försäkringsbolagen istället.

3. Spara på elen

Om du inte gör ett aktivt val gällande ditt el-avtal när du flyttar in i din nya bostad så betalar du med säkerhet åtminstone 30-60% för mycket för elen som du använder. Mellan elhandelsbolagen som finns idag kan det också skilja mycket i total kostnad, vilket gör det värt att jämföra och välja det med lägst kostnad.

3. Jämför lånekostnader

www.finza.se kan man jämföra lån och lånekostnader, vilket för många är en stor bit av utgiftskakan.
Att få en bättre ränta kan göra så väldigt mycket för de fasta kostnaderna, vilket ger dig mer utrymme för att kunna amortera, spara eller investera. Ett förhållningssätt som man ofta ser hos de som har blivit ekonomiskt oberoende på egen hand är att man tar lån för att kunna finansiera en investering som ger bättre avkastning än lånets ränta. Om man har möjlighet att ta efter detta, kör hårt! Det kräver dock sitt utrymme, något som kommer av sunt ekonomiskt tänk & tid. Har du redan lån? Försök att få bästa möjliga ränta genom att jämföra lån på exempelvis www.123pengar.se, och hitta bättre lösningar. Amortera sedan för att öka ditt svängrum när du vill kunna ta viktiga ekonomiska beslut. Gå från att jobba för pengarna, till att låta pengarna jobba för dig.

Första steget till en bättre ekonomi är att jämföra. Utan en jämförelse kan du aldrig vara säker på att dina hårt förvärvade slantar försvinner på bästa sätt.

Om publicisten


Kommentera