Kaffe är bra för tänderna

Har du också gått omkring och trott att kaffe är skadligt för tänderna och bör undvikas om du vill ha hela och fina tänder resten av ditt liv? Då är du en av många, för vi är många som vaggats in i tron att kaffe tillhör en av de drycker som ska undvikas till det yttersta för en god munhälsa, men nu är den vetskapen reviderad.

Minskar plack

Det finns ny glädjande forskning som visar på att kaffe har en rengörande effekt och är hämmande mot plack som är en av de skadliga anledningarna bakom karies och tandköttsproblem. Karies i sin tur kan orsaka stora problem med tandhälsan och kan i värsta fall skapa infektioner och tandlossning.

Drick med måttakaffe bra för tänder

Trots glädjerapporten uppmanar man inte till att bälga i sig kaffe för att rengöra tänderna. Det har viss rengörande effekt med kaffe, men överdriven konsumtion kan missfärga emaljen och varma drycker kan även skapa sprickor. Innehåller kaffe hög garvsyra kan även det påverka tänderna negativt. Därför uppmanar man till att dricka med måtta, precis som med allt annat. Medelvägen är alltid den bästa att gå.

Vägarna till perfekt tandhälsa

Det finns inga genvägar till perfekt tandhälsa, utan det gäller snarare att tänka sig för och vara rädd om tänderna. Söker du efter en pålitlig tandläkare i Göteborg kan du med fördel gå in på http://www.tandklinikenparlan.se/ och boka tid. De är bra med nya som har tandläkarskräck. Dessutom kan du följa den här enkla punktlistan för en bättre munhälsa.

  • Borsta tänderna
  • Använd flour
  • Undvik småätning
  • Gå till tandläkaren ofta

Glöm inte tandborsten!

 

Om publicisten