Ge dig själv förutsättningarna för att lyckas med dina studier.

En bra utbildning är viktig, det går inte att bestrida. Men att utbilda sig kan vara en jobbig prövning, speciellt om man gör det på fel sätt eller har fel förutsättningar.
Vi är alla individer, vilket gör att det inte finns en viss studieteknik eller strategi som funkar för alla, därför är det viktigt att du hittar ett sätt som funkar för dig. Men det handlar ju inte enbart om pedagogik och studieteknik, då fel vanor alltid kommer bli en flaskhals för din studieprestation.
Genom att ge dig själv dem bästa förutsättningarna för att lyckas med studierna hjälper du dig själv till att plugga mindre, men effektivare och med bättre resultat.

 

Ta hand om din kropp.

Det är inte konstigt att majoriteten av riktigt framgångsrika företagsledare motionerar och anser att det är otroligt viktigt för att få ork att klara av alla långa dagar. Faktum är att du genom rätt vanor förbereder dig både fysiskt och psykiskt för den prövning som en bra utbildning innebär.
Genom att sova tillräckligt förbättrar du bland annat din inlärningsförmåga, känner mindre stress, presterar bättre och och får bättre sjukdagar tack vare ett starkare immunförsvar.
Genom att motionera får du bland annat bättre sömn, förbättrad mental förmåga, starkare immunförsvar och mer energi.
Att äta och dricka rätt, varierat och regelbundet är också otroligt viktigt för att du ska må bra och för att din kropp och ditt sinne ska fungera hela dagen.
Fördelarna visar hur viktigt det är att förbereda kroppen på rätt sätt, om man vill nå sina mål. Genom att inte förbereda kroppen kommer du ha sämre förutsättningar att prestera på topp.

 

Skjut inte upp läxor och inlämningar.

Att ta itu med det man behöver göra, vare sig det är läxor eller disken, på direkten istället för att skjuta upp det tills kvällen innan deadline gör att du slipper onödig stress och istället kan slappna av “på riktigt” när du är klar. Att ha tid när du kan slappna av utan stress och stressmoment är viktigt för att du ska kunna ladda upp batterierna igen, och genom att inte skjuta upp saker kommer du ha mycket mer tid att slappna av.
När du inte är stressad tänker du klarare, resonerar bättre, har bättre inlärningsförmåga och mer energi för att klara dig förbi jobbiga hinder och motgångar.
Hur skönt vore det inte att ha ett försprång nästa gång dina lärare struntar i att planera sinsemellan och bokar in sina prov samtidigt?

 

Skaffa läxhjälp för ämnen som går trögt.

En bra utbildning öppnar dörrar och är en väldigt säker “investering”, och tack vare läxhjälp och privatundervisning som inte längre kostar skjortan har fler fått möjlighet att säkra sin framtid.
Konkurrens och RUT-avdraget har gjort läxhjälp till Sveriges mest kostnadseffektiva undervisningsform, men vill man egentligen tumma på kvalitén för att få ner priset?

En timme tillsammans med en egen lärare är enligt studier 5 gånger mer effektivt än en timmes gruppundervisning, men då krävs det att läraren har rätt pedagogik för att möta dina eller ditt barns behov.
Jag har jobbat som privatlärare på Allakando i Stockholm där jag hjälpt många elever nå sina mål. Det var sällan som en elev inte nådde det mål man hade satt upp, och det tror jag beror på att de var/är väldigt selektiva med sina kandidater och bara anställer riktigt bra pedagoger.

 

Har du några fler tips för att nå bättre studieresultat? Dela dina tips med oss och andra läsare med en kommentar nedan!

Om publicisten


Kommentera