Matchmaking – Vad ska man tänka på?

Matchmaking är en tjänst som kontakförmedlingar har för sina medlemmar. Det innebär att de matchar den profil man skapat med andra profiler på forumet för att på så vis plocka fram de personer som till störst chans skulle vara intressanta för den som söker kärleken. 

Kort sagt innebär det att man svarar på en rad frågor om sig själv och det är alltså dessa svar som analyseras och ställs mot andras svar.  Hur många frågor man ska svara på och hur personliga frågor är varierar mellan olika kontaktförmedlingar (läs om olika förmedlingar på www.kontaktförmedling.se)

Men generellt finns det två punkter att tänka på: 

  1. Låt det ta tid 

En av de större kontaktförmedlingarna som finns på nätet erbjuder sina medlemmar att göra ett personlighetstest som sedan ligger till grund för dess matchmaking. Testet innehåller över 200 frågor vilket självklart kan avskräcka en del. Det tar tid att svara på och det ska det också göra. Låt det ta tid och ta gärna en paus då och då eller dela in testet i fyra delar som du gör en per dag. Inte bara för att det är jobbigt att sitta och svara på frågor utan för att man även kan behöva fundera själv över vad man egentligen tycker och tänker om olika saker i livet. 

  1. Var ärlig

 Det låter självklart men det handlar om att både vara ärlig mot sig själv och mot andra. Det är lätt att fylla i det svar som man önskar att man var. Men ju ärligare svar man ger desto tydligare kommer även matchningen att vara. Vill man dra det ett steg längre kan man skriva ut testet och be två eller tre kompisar fylla i det utifrån hur de ser på dig. Det kan vara ganska jobbigt att få svaren men skiljer sig deras bild av dig mycket mot hur du ser på dig själv kanske du bör omvärdera ditt svar.

Lycka till och vill du veta mer så kan du läsa mer om matchmaking här

Om publicisten


Close
Skribentus - Ord som gör skillnad
Kommentera