Mössvarianter att använda i vinter

Det finns många olika former av huvudbonader och mössor som man kan använda. En del passar bättre för en än andra. I texten nedan ges exempel på några varianter som man kan använda.

  • En toppluva är en sort som är relativt vanlig. Den ser ganska vardaglig ut, men det övervägs av att den går att köpa i många olika färger. Modellen är ofta relativt billig och går vanligtvis att hitta under hundralappen. En nackdel är att den inte alltid värmer så bra och den täcker inte hela huvudet utan örsnibben sticker ibland ut. Är det riktigt kallt kan det hända att man fryser trots mössan eller att man fryser om kinderna eftersom den inte täcker där.
  • Baskern är mer elegant än toppluvan. Den finns i ett utbud av många olika varianter och kulörer och passar bra om man exempelvis ska fika på café. Det som är sämre är att den täcker en väldigt liten del av huvudet och inte värmer så bra. Huvudbonaden är snygg och hjälper mot kyla till viss del, men om man ska vara ute en längre stund så är den inget alternativ.
  • Den tredje varianten som finns är pälsmössan. Mössan täcker öronen och kinderna och hjälper bra både mot kall blåst och väldigt låga temperaturer. Den finns i många olika modeller och nyanser. Man kan också hitta konstgjorda varianter i mer ovanliga färger. Den passar bra om man behöver hålla sig riktigt varm eller ska vara ute länge. Precis som baskern är den stilfull, men på ett lite annat sätt. Det gör att man också kan använda den när man vill vara lite mer välklädd och ska träffa vänner eller dylikt. Att den är tillverkad av djurpäls skulle kunna vara en nackdel, men eftersom det finns de som är gjorda av konstgjord päls så är det inte det. En nackdel är däremot att de ofta är ganska dyra och om man har dålig ekonomi så kan det vara svårt att få råd med en. För dig som vil hålla dig varm så hittas pälsmössor  här

Om publicisten


Close
Skribentus - Ord som gör skillnad
Kommentera