När problem uppstår vid badrumsrenovering

dushchörnetAtt få sitt badrum renoverat är en dröm för många. Det som däremot sätter stopp är ofta ekonomin då även ett litet badrum kostar minst 50.000kr att renovera. För de flesta går det bra men det kan uppstå problem på vägen. Hantverkare som inte gör klart vad de ska, fukt som tränger igenom fuktspärrar eller budgetar som inte hålls. För att säkerställa sig om ett bra resultat bör man börja från grunden och göra vad man kan för att vara så säker man kan på att det är en seriös firma man har anlitat. Innan ett företag anlitas för badrumsrenovering bör man tänka på vissa saker.

För det första bör man alltid använda sig av Hantverksformulär 14 vilket går att hämta hem på bland annat Vi i Villas hemsida. Detta är uppbyggt av fackfolk för att inga frågetecken ska uppstå under arbetets gång. Utöver den kan man även bifoga en mer detaljerad ritning eller andra punkter i avtalet som inte finns med.

Det andra man bör tänka på är att kontrollera företagets bakgrund. Detta är det få som gör i dagsläget vilket är något konstigt. Bakgrund och ekonomi kan kontrolleras genom att söka efter referenser, ålder på bolaget samt dess ekonomiska stabilitet genom årsredovisning. Det är även möjligt att kolla upp om personerna som driver företaget har någon betalningsanmärkning eller om företaget är med på Allmänna Reklamationsnämndens Svarta Lista.

Det tredje man ska se till är att hantverkaren går med på att ge garanti. Inte bara muntligt utan även skriftligt. Det är i dagsläget upp till varje företag att välja hur lång garantitid som de vill ge men det är inte svårt att hitta företag som ger upp till tio år på fuktskyddet. Andra arbeten i badrummet är vanligare med ett eller två års garanti.

Sist men inte minst bör man kontrollera vilka behörigheter och certifikat som företaget har. Det finns inget krav på att man måste ha någon speciellt behörighet vilket gör att vem som helst får, enligt lag, utföra detta jobb. Men ju mer utbildat företaget är desto seriösare upplevs de.

Vore det så att man känner sig osäker på om byggarna verkligen gör rätt så kontakta en extern konsult som kan komma och inspektera. Dessa kan hittas på sbr.se

Om publicisten


Close
Skribentus - Ord som gör skillnad
Kommentera