Öka i muskelmassa med gainer

Det finns idag många som tränar regelbundet. En del tränar för att de vill ha en bättre kondition och ett bättre psykiskt välbefinnande. Det kan regelbunden träning utan tvekan erbjuda. Men en annan anledning att träna kan också vara att man är ute efter att gå upp i muskelmassa och att öka i vikt. I sådant fall kan man behöva äta otroliga mängder mat, beroende på vilken förbränning man har. Men ett alternativ är att istället testa en så kallad gainer.

Vad är en gainer?

Gainer är ett samlingsnamn för kosttillskott som innehåller åtminstone två olika komponenter. Den ena komponenten är protein och den andra är kolhydrater. Tillsammans utgör de det perfekta kosttillskottet för alla personer som vill gå upp i vikt och öka i maximalt i muskelmassa.

Hur fungerar det? 

Proteinerna i en gainer har som funktion att förse musklerna med de byggstenar som de behöver för att växa. Utan proteiner så kan man nämligen inte få större muskler. Givetvis kan man också få i sig proteiner genom att äta mycket kyckling och annat kött, men det är både dyrt och omständligt. Med en gainer blir det betydligt enklare. Kolhydraternas roll i en gainer är istället att se till så att förbränning som träningen orsakar avstannar direkt. Oftast innehåller en gainer snabba kolhydrater vilka ger ett direkt och snabbt tillskott av energi så att din kropp kan återhämta sig helt och hållet och med proteinernas hjälp bygga upp dina muskler.

Var köper man?

Idag är det absolut enklast att köpa din gainer via nätet. Det finns nämligen många internetbutiker där du kan inhandla gainers och andra kosttillskott. Testa att söka på gainers och staden där du bor och du kommer antagligen att få upp enormt många träffar, såvida du inte bor i en liten by eller stad. Lycka till med din viktökning!

Om publicisten


Kommentera