Perfekta bjudmaten?

Oavsett vilken typ av tillställning man ska arrangera i Umeå är maten alltid en väldigt central punkt på festen, för många är det dock även den mest stressande punkten i planeringen inför tillställningen. Självklart beror det på hur stor tillställning man ska anordna men att ställa sig och själv tillaga mat till en stor samling gäster kan göra även den mest organiserade personen stressad.

För många är det därför en självklarhet att beställa maten inför större fester, det kan till exempel vara ett bröllop, en större födelsedag, ett dop eller ett företagsevent. Det finns många fördelar med att beställa catering i Umeå, där bland slipper man själv stå med alla förberedelser. Att lämna över en del av planeringen inför festen till någon annan gör att man får mer till över till andra uppgifter. För många handlar det även om resurser, det är helt enkelt inte alla som har tillräckligt stort kök, tillräckligt många grytor och kastruller och tillräckligt med tid för att själv arrangera maten som ska serveras.

Viktigt att tänka på

Det finns några punkter som är viktiga att tänka på oavsett vilken typ av tillställning man ska arrangera:

  • Allergier
  • Servering
  • Tema
  • Porslin

Det är alltid viktigt att på förhand höra sig för bland gäster om det finns någon eventuell allergi som maten måste anpassas efter. Att ha en gäst som får en svår allergisk chock på en tillställning går alltid att förhindra. Man bör även fundera ut på förhand vilken typ av servering man vill ha, det kan till exempel vara buffé eller fatservering. Vilken typ av servering man bestämmer sig för hör ihop med vilket typ av porslin och dukning man ska ha, tänk på att göra det så enkelt för gästen som möjligt!

Vid en tillställning är det alltid bra om det finns en bra röd tråd genom kvällen: ett tema. Denna röda tråd ska gärna återfinnas i så väl färger som dukning, musik och mat. Är man värd för ett barnkalas bör självklart maten vara anpassad därefter, detsamma gäller vid ett bröllop. Det är även väldigt viktigt att inte glömma bort de små gästerna, det bör alltid finnas mat som är rolig anpassad efter deras smak oavsett vilken typ av tillställning man håller i. Ett bra tips är även att se till att det finns bra och nyttiga snacks för dem under kvällen.

Lycka till!

Om publicisten


Kommentera