Pressa priset på flyttstädning

Enkel flyttstädAtt flytta medför ofta stora kostnader. Många får dubbla hyror en eller flera månader och utöver det är det ny inredning som behöver köpas in. Dessutom vill många tapetsera om på det nya stället. Att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt är viktigt för att pengarna ska räcka till så mycket som möjligt. En av de utgiftsposter som man kan pressa är pris på flyttstädning.  För de som bor i Stockholm eller någon annan storstad är möjligheterna som störst. Detta eftersom utbudet av företag som erbjuder flyttstäd är som störst där.

Det första man kan göra är nämligen att kontakta så många företag som möjligt som utför denna tjänst. Även om man får en acceptabel offert från första företaget som kontaktas så finns det alltid fler aktörer på marknaden som är beredda att slåss om jobben. Att lägga ner en timme på att kontakta så många företag som möjligt brukar vara lönsamt.

Innan man kontaktar dem bör man tänkt igenom vad man vill ha hjälp med samt vilket datum tjänsten ska utföras. Ju mer specifik man är desto lättare kan de ge ett exakt pris. En del företag räknar ut priset utifrån antal rum medan andra beräknar det utifrån kvadratmeter på lägenheten.

När man sedan hittat ett företag med bra pris ska man fundera om man kan tänka sig göra något själv. Ett klassiskt exempel är fönsterputsning som är enkelt att utföra själv i god tid innan flytt. Det är så pass vanligt att man vill putsa fönstren själv att många städföretag erbjuder två olika prisklasser – en med och en utan fönsterputsning.

Det tredje man ska tänka på är att utnyttja RUT-avdraget. Det kanske låter som en självklarhet men man bör komma ihåg att det finns vissa krav för att få utnyttja detta avdrag. Bland annat ligger gränsen för närvarande på 50.000kr per år och det krävs även att man har en skattningsbar inkomst det år som RUT-avdraget ska dras.

Om publicisten


Close
Skribentus - Ord som gör skillnad
Kommentera