Ren energi

Det kan inte tjatas nog om detta ämne – ren energi är livsviktigt! Vi måste göra något åt våra vanor för att vår klimatpåverkan ska minska och förhoppningsvis avta. I början av augusti 2017 inföll Overshoot Day, som innebar att vi människor har förbrukat hela årets naturresurser flera månader innan året är slut. Det betyder att vi behöver två jordklot för att täcka vårt energi- och resursbehov. Självklart är det inte möjligt och huvudsakligen funkar Overshoot Day som en väckarklocka om hur illa ställt det är. Om vi vill att våra barnbarn ska få leva i en värld som vår idag, behöver vi ta tag i vårt eget slöseri direkt.

Alla tillsammans

Det funkar inte att göra någon större påverkan om bara några få utför besparingar. Det krävs av oss alla att hugga tag och sluta peka på varandra. Allt från industri till hushåll påverkar miljön. Som privatperson kan du göra mycket för att minska din egen miljöpåverkan. Om vi undviker att gå allt för djupt in på det känsliga ämnet med mat och köttindustri, som kan vara en av de absolut största miljöbovarna, så kan vi istället prata om enkla saker som hur vi värme upp våra hus.

Villavärme

Hur du värmer din villa är helt upp till dig. Givetvis är det en kostnadsfråga om att installera nytt, men om du sitter på en oljepump i källaren kan det absolut vara värt att installera en miljövänlig värmepump. För boende i Ängelholm kan ni kontakta Energy of Nature.Energy of Nature

Om publicisten