Rensa vattenlåset

Vattenlås finns under de flesta vaskar och handfat. Det är där som det lätt bildas stopp till följd av smuts och beläggningar efter lång tids bruk. Du märker att det behöver rensas om vattnet rinner långsamt, eller om det är helt stopp. Men rengöringen tar nästan ingen tid alls och kan göras regelbundet för att förhindra problem i senare skede. Dessutom kan det för äckelmagade vara lättare att hantera om det inte är så mycket smuts åt gången, då beläggningarna kan vara ganska illaluktande.

Förberedelser

Inför processen med att rengöra låset kommer du att behöva plocka fram några saker som underlättar rengöringen. Bland annat så kommer du att behöva:

  • Hink
  • Handskar
  • Borste
  • Torkpapper/toa el. hushålls

Så länge du har de här sakerna framme kommer arbetet att gå fort och galant.

Rengöring

Det första du ska göra är att skruva loss locket som sitter på undersidan av vattenlåset. Ha hinken redo under eftersom det kommer att komma ut lite vatten direkt. Skruva sedan loss resterade del och dra isär från rören. Ta lite torkpapper och rengör först låset och sedan i rörändarna. Därefter är det klart att sättas ihop och skruvas på igen. Klart!

Tillkalla proffs

Om stoppet i röret är allvarligare än att bara rensa vattenlåset bör du alltid tillkalla hjälp från professionella och certifierade rörmokare. Om du bor i Lund kan du med fördel kontakta våra rörinstallatörer på Rörmokarna i Skåne. Bland  våra tjänster finner du allt som har med VVS och rörinstallation att göra.

Om publicisten