Roliga barnklockor lär ditt barn klockan

En av de första saker som man brukar lära sitt barn som den kan ha praktisk användning för är klockan. Att förstå konceptet tid är dock något som är svårare än vad många vuxna kanske föreställer sig.

Egentligen är det inte så konstigt – tiden är ett knepigt koncept som hänger på att man accepterar vissa föreställningar som inte nödvändigtvis är särskilt logiska för ett barn. Klockan är trots allt något som vi människor har uppfunnit.

Ett sätt för barn att lära sig klockan är så klart att göra undervisningen rolig. Små barn kan lära sig om tiden genom att man använder en stor klocka och sedan låter barnet få uppleva hur lång tid till exempel en minut är.Efter att barnet skaffat sig en övergripande förståelse för vad en klocka är och hur den fungerar, kan man börja med lite mer avancerade modeller som barnet ständigt får förhålla sig till för att lära sig hur klockan faktiskt används.

Köp fina och roliga barnklockor på nätet
På nätet finns det flera sajter som riktar sig särskilt till barnfamiljer, och som säljer pedagogiska och roliga leksaker för att lära barnet saker som klockan och alfabetet. Det finns även väggklockor för barn i form som har motiv från serievärlden som gör att ditt barn kommer ge klockan mer uppmärksamhet. Detta kräver dock att det är någon seriefigur som din unge gillar, med tiden kommer barnet lära sig själv att hålla koll på tiden.

Vad kostar barnklockor?
Klockor för barn kostar allt ifrån några tior till tusentals kronor. Att lägga ner alltför mycket pengar på en klocka till sitt barn är så klart onödigt, särskilt om barnet är litet och antagligen kommer växa ur både storleken och formgivningen. Börja med en lite billigare variant för att barnet ska vänja sig vid att alltid ha en klocka på armen och övergå sedan till mer avancerade och dyra varianter.

Om publicisten


Kommentera