Så här hittar du en bra bilglasmästare

Har du varit med om en olycka och ditt bilglas har blivit krossat, eller har du råkat ut för ett stenskott som har orsakat en spricka på din vindruta? I vilket fall som helst innebär det alltid en stor risk att köra omkring med ett skadat bilglas, så det bästa du kan göra är att handla så fort du upptäcker en skada på ditt bilglas, stor som liten. Den snabbaste lösningen på detta är att besöka Bilglas.net och kolla in bilglasmästare närmast dig.

Laga eller byta ut?

Om det bara gäller en minimal spricka på vindrutan kan det kanske tyckas onödigt att dra på sig extra utgifter om sprickan inte stör sikten, även om det kanske inte ser så fint ut. Men här ska man tänka om. Även små sprickor blir lätt större med tiden, och har sprickan vuxit sig större än ca 5 mm är den enda lösningen ofta att byta ut vindrutan helt och hållet, vilket kan bli en dyr historia. Har du alltså fått en liten spricka på din vindruta är det bästa du kan göra att anlita en bilglasmästare med detsamma som kan laga den för bara några hundra kronor innan det är för sent och du blir tvungen att byta ut hela vindrutan.

Varför inte göra det själv?

Du ska aldrig försöka dig på att byta ut bilglaset själv om du inte har de rätta kunskaperna. Låt istället en professionell yrkesman ta hand om problemet. En stenskottslagning tar bara ca en halvtimme att utföra och även om vindrutan behöver bytas ut behöver du oftast inte vänta mer än några timmar.

Hitta en bra bilglasmästare

Det finns ca 400 auktoriserade bilglasmästare i Sverige. De flesta är verksamma i de större städerna, men det går att få hjälp i hela landet. Gäller det en ovanligare bilmodell, som t.ex. en veteranbil, måste man ibland uppsöka en bilglasmästare med specialkompetens eftersom dessa bilar kräver en speciell behandling.

Om publicisten


Kommentera