Så undviker du stopp i avloppet

Det vanligaste problemet de flesta upplever med avloppet är stopp. Mardrömmen för många är stopp i toaletten, som kan leda till, inte bara pinsamma situationer hos främmande människor, men även till en hel del otrevligheter ifall det skulle uppstå baktryck och toalettvattnet skulle stiga istället. Då finns det en del saker som du kan göra för att undvika stopp i avloppet.

ProaktivtVVS - Assemblin

Är du fastighetsägare är det viktigt att du årligen låter en VVS-firma inspektera och besiktiga ditt vatten- och avloppssystem i förebyggande syfte. Bland annat kan du anlita Assemblins tjänster. Att finna fel innan de skapar problem är ett bra sätt att spara på stora kostnader till rörmokaren som behöver laga och sanera efter olyckan. Så länge du åtgärdar alla små problem som hittas direkt. Det är inte heller en dum idé att med jämna mellanrum låta spola rören med högtrycksteknik för att få bort lagringar som kan byggas upp till stopp.

Dusch och toalett

I duschavloppet kan det av självklara anledningar lätt skapas stopp på grund av långt hår. Bor man i en familj med flera långhåriga familjemedlemmar är det synnerligen viktigt att ta hand om håravfallet i avloppsbrunnen. I de flesta duschbrunnar finns ett filter som fångar upp det mesta, men det sitter djupt och kan bli svårt att rensa när det väl är fullt. Sätt istället ett finmaskigt filter ovanpå brunnen så kan ni rensa det enkelt efter varje dusch. I toalettstolen är den vanligaste orsaken till stopp att man hällt kattsand i avloppet. Kattsand är inte sand utan ett medel som suger upp vätska och sväller. På så sätt skapas svåra stopp. Så undvik att stoppa annat än toapapper och mänskligt avfall i toalettstolen.

 

Om publicisten