Ska man välja färg eller tapet?

Bland livets alla stora frågor om tillvaro och framtid kommer även de små som handlar om enkla val man behöver göra till sin vardag. Det kan vara allt från kost och träning till val av inredning. Är man nyinflyttad eller planerar att renovera om i boendet kan man komma till det svåra valet om vad som ska upp på väggarna. Blir det nya tapeter och i så fall vilka, eller blir det färg och vilken kulör blir det då? Frågor som inte är livsavgörande men ack så svåra att ta sig an. Vi diskuterar för- och nackdelar som kanske kan hjälpa dig i valet.

TapeternaGolv

Till fördel för tapeterna är att du inte behöver ha ett strikt enfärgat hem. Utan kan få spännande och väl kompletterande mönster till resterande inredning och stilkänsla. Numera vill många unga hushåll gå till en retro-romantik där 40-, 50- och 60-talets stilar blandas hejvilt i gröna och orange toner med teakmöblemang och mönstrade tapeter. Till skillnad från 50 år sedan behöver man inte längre stöka med lim och borste längre, utan kan få tag i enkla Easy-Uptapeter som är mer som stora klistermärken på väggarna.

Väggfärgen

När du funnit en kulör som passar ditt hem är det bara att köra på den och måla. De flesta kan hantera roller och pensel själva med goda resultat. Ofta handlar det bara om färgens kvalitet. Om du bor i Kristianstad eller Åhus kan vi rekommendera Bosses Färg & Interiör AB som allt inom färg, tapet och golv.

 

Om publicisten