Skaffa tycka-om-poäng hos Google

Om du börjat använda dig av SEO, för att nå högre på Googles sökningar, så vet du att du bör använda dig av olika verktyg som gemensamt arbetar för att nå resultat. Du kan göra en hel del genom utformningen av din egen sida, för att göra den så sökbar och relevant som möjligt – men det som ger mest tycka-om-poäng hos Google är om det länkas till din sida från andra kvalitativa sidor. Och detta är ett mycket större arbete. Därför finns det en del verktyg som är väldigt användbara för varje SEO-snickare.

Gör dig bekant med artikelkataloger

En artikelkatalog är en sida där du kan registrera dig på för att publicera artiklar i alla tänkbara ämnen, inom olika kategorier. I artiklarna kan du lägga in en eller fler länkar till den sida du vill boosta. Det beror dock på katalogens krav på hur många länkar du får lägga in. På vissa kan du lägga in en länk per 300 ord. Därefter måste din artikel granskas av en moderator innan den publiceras. Om du inte följer deras regler om artiklarnas längder, innehåll och antal länkar – får du skriva om tills du uppfyller kraven. Att skriva grammatisk korrekt och rättstavat är givet.
Många kataloger är även allergiska mot texter som uppenbart promotar en sida – se därför till att vara allmänt informativ i din text och bara droppa din länk diskret i textflödet. A och O är att skriva artiklar som äger sitt eget läsvärde – oberoende av din sida.

Nyckelord och unika texter

Ett bra sätt att koppla din artikel till din sida, utan att vara för uppenbar, är att använda rätt nyckelord. Förslagsvis använder du samma nyckelord som du använder på din sida för att få besökare dit. På detta sätt ser Google den starka kopplingen mellan artikeln och din sida och kan belöna dig i sökresultaten.

Google nedvärderar skräpkataloger med kopierat innehåll, så därför gäller det att välja en seriös katalog att publicera artiklar i. Skriver du alltid unika artiklar i högt rankade kataloger kommer du att tjäna på det. Det är svårare att bli publicerad, men länken från en sådan artikel är mycket mer värd i Googles ögon.

Inlänkar till din hemsida är viktiga

Det är mycket viktig att få många starka inlänkar till hemsidan för att hamna högre på Google sökningar. Länkar från skräpsidor som inte besöks ofta är svaga, så man ska alltid sträva efter är att få länkar från välbesökta hemsidor. De starka länkarna som driver trafik till din hemsida kommer ofta från sidor och kataloger med artiklar som har en hög rankning i olika sökningar – det vill säga har hög Page Rank.

Det finns kataloger som har hög Page Rank och om du kan lägga upp din artikel där kommer du att få en stark länk som driver trafik till din artikel, och förhoppningsvis slussar många nyfikna läsare till din sida. Har du fått in en artikel på en sida med hög Page Rank kan du även börja marknadsföra själva artikeln, för att därmed – i förlängningen – slussa besökare till din egen sida.

Om publicisten


Kommentera