Svanenmärkta toner

Handyink är en av Sveriges största återförsäljare av bläckpatroner och toners till skrivare och erbjuder priser som inte kan matchas av fackhandeln. Ofta kan man få 70 % rabatt på patroner och toners genom att börja handla via Handyink.se istället för att vända sig direkt till företagen som tillverkar din skrivare. Anledningen till att priserna är så låga är för att Handyink endast säljer kompatibla patroner och inte originalpatroner som tillverkats av de stora skrivarföretagen som Canon, HP och Dell.

De kompatibla patronerna fungerar lika bra som originalpatronerna och säljs till betydligt lägre priser. Företagen som tillverkar skrivarna drar ofta in mer pengar på försäljningen av toners och bläckpatroner än vad de gör på själva skrivarna, eftersom alla som har en skrivare då och då måste byta ut patronerna mot nya.

Vad är svanenmärkta toners?
Det finns idag toners till laserskrivare som är mer miljövänliga än de vanliga alternativen och dessa finns givetvis att köpa hos Handyink. De som satt upp kriterierna för vad en svanenmärkt toner innebär är SIS miljömärkning och enligt dessa kriterier måste en miljövänlig toner dels ha gjorts av en återvunnen kassett samt att tillverkaren tar hand om tonerpulvret på ett sätt som är miljömässigt korrekt.

Tonerpulver innehåller en hel del kemikalier som kan skada miljön och genom att återvinna avfallet och återanvända kassetterna gör man en insats för miljön som kan vara betydande på lång sikt.

Skiljer sig miljökassetter från vanliga kassetter kvalitetsmässigt?
Nej, kvaliteten på svanenmärkta toners är lika hög som vanligt och du kan skriva ut lika många sidor som alltid. Enda skillnaden är alltså att du bidrar till att minska miljöförstörande avfall och därmed kan använda din skrivare med lite godare samvete än annars.

Om publicisten


Kommentera