Sveriges bästa försäkringsbolag 2012

Vardia, Årets Försäkringsbolag

Vardia Försäkring, som ingår i Scandinavian Insurance Group, SIG, blev förra året utsedda till ”Årets Försäkringsbolag” av branschorganet Risk & Försäkring. 

Juryns motivering var följande:

Pigg nytänkare på marknaden. Vardia startade sin operativa verksamhet under 2011 och redan första året uppgick omsättningen till 100 miljoner kr. Bolaget har snabbt etablerat sig på sakförsäkringsmarknaden genom partnersamarbeten och skräddarsydda försäkringslösningar. Vardia har skapat de geografiska försäkringskoncepten Norrlandsförsäkring och Stockholmsförsäkring som är anpassade efter de specifika förhållanden som finns just där kunderna bor.

Vardia har i jämförelse med andra svenska försäkringsbolag flera fördelar som borde väga tungt när du söker efter en försäkring till bilen, hemmet eller till dig själv.

Opartisk skadereglering.

Om du skulle ha en skada hyr Vardia in världens största skadehanteringsföretag, Crawford, som undersöker skadan och ger ett utlåtande om ersättning. Det finns alltså ingen risk att försäkringsbolaget försöker spara/tjäna pengar på din skada genom att neka ersättning. Den opartiska skaderegleraren har ju ingen ekonomiskt intresse i ärendet. Crawford används av ”försäkringsjättarna” så sällan som möjligt, då det är dyrt att hyra in dessa. Utvalda kunder ger lägre risk. Vardia fokuserar enbart på sin målgrupp, vilket är lågrisktagare, och ”nekar” de som anses vara högrisktagare. Bl.a. kan man inte försäkra en bil med mycket hästkrafter (maxgränsen ligger nånstans runt 300hk), man måste ha haft körkortet ett tag och man får inte vara för ung. Jämför detta med exempelvis Folksam, som säger ja till alla kunder och inte har nån målgrupp, resultatet blir att du betalar en högre premie eftersom företaget måste väga upp för skadekostnaderna som uppkommer från högriskkunderna. Det är också därför som alla försäkringsbolag (Utom Vardia) höjer dina premier vid varje förnyelse, vilket du säkert har upptäckt om du är uppmärksam. Enligt lag får ett försäkringsbolag inte neka en kund, istället offerterar man en skyhög premie som blir avskräckande, skulle du få en hög premie när du beräknar priset på deras hemsida betyder det att du tyvärr inte ingår i deras målgrupp. 

Välj hantverkare och verkstad själv.

Om du är med om en skada hos Vardia får du själv välja verkstad och/eller hantverkare när skadan ska åtgärdas. Detta gör att du fortfarande kan använda märkesverkstaden för din bil, men inte behöver betala överpriset som märkesförsäkringarna har. Tack vare den opartiska skaderegleringen, och att man själv får välja verkstad/hantverkare, behöver skadan inte betyda att man blir utan bilen eller ett hem lika länge som hos alla andra försäkringsbolag. 

Inga premiehöjningar vid varje förnyelse.

Tack vare Vardias fokus på målgruppen har man en mycket lägre risk än andra försäkringsbolag, därför höjer inte Vardia sina premier vid varje förnyelse, vilket är unikt på den svenska sakförsäkringsmarknaden. Hos andra försäkringsbolag höjs din premie vid varje förnyelse (varje 12 månader) eftersom dem vill att du ska betala för dem andra kundernas skador, inte så rättvist va?

 

Om Vardia ger en bra offert på dina försäkringsobjekt blir valet enkelt, skulle du istället få ett högt pris (sämre än ditt nuvarande) så är du ännu inte i målgruppen.
Får du ungefär samma pris som du har idag på din offert från Vardia så bör du veta att samlingsrabatten är på 20%, vilket ofta gör att man kommer ner en bra bit under sin nuvarande premie.

 

Såhär säger kunderna

Snabb hantering

Kyl och frys havererade.
Efter att ha tagit kontakt med Vardia och gjort en skadeanmälan fick jag efter knappt ett dygn ett positivt besked via mail. Snabb och smidig hantering. Dessutom trevliga att ha och göra med.
Rekommenderas!

– Jonas (2013-09-11)

 

Fick ett samtal ikväll från Vardia, i vanliga fall avslutar jag samtal från försäkringsbolag meddetsamma för jag tycker att jag redan har bra försäkringar, men Sanna som rådgivaren heter var så vänlig att jag började diskutera med henne. Det var ett mycket trevligt samtal och det slutade med 3 köpta försäkringar där jag sparar 5000 kr/år!! En bra kväll med andra ord:-) Tack Sanna!

– Monica (2013-08-07)

 

Bäst villkor, smidigast & billigast!

Sänkte premierna rejält med bättre innehåll, sällan det går så smidigt! Enkelt att betala med VISA-kortet och dom drar pengarna när försäkringen börjar gälla. IF, Folksam, Länsförsäkringar och Trygg-Hansa kommer att tappa många kunder!

– Ante (2013-07-19)

 

 

 

Om publicisten


Kommentera