Underskatta inte dina rör

Några påstår att kärlek är det viktigaste som finns. Andra tycker det är riktigt god mat som står överst på listan. Kanske är de människor som röstar på VVS inte särskilt många, men de finns! Att ha rena rör som gör sitt jobb är en lyx som vi alla tar för givet nu för tiden. Annat var det för några hundra år sen. Man hämtade vatten ute i brunnen. Man fick koka det om man var intresserad av varmvatten. Någon ventilation fanns inte att tala om. Folk fick klara sig med utedass. Till och med på slotten i huvudstaden fick de kungliga stå ut med att det luktade skunk i princip hela tiden. Men nu. Nu har vi folk som de på Assemblin AB. Deras rörmokare är grymma på allt som har med VVS att göra. Vare sig det är hjälp inom ventilation eller värme man behöver – de ställer upp. Ingen risk att man måste lukta skunk i veckor alltså.

Kalla in proffsenVentilation

Vissa tycks tro att det inte är så svårt att lösa problem med VVSen själv. Men faktum är att även de mest händiga oftast behöver kalla in proffsen när det gäller rören. Det är helt enkelt inte så lätt som man tror att ge sig in i det systemet. Man kan också lätt orsaka skador som man kanske inte ser direkt. Det är dessutom enormt viktigt att det blir rätt. Om man inte kopplar in alla delar korrekt så kommer det leda till vattenskador. Och sådana är inte roliga. Får man in vatten på ställen där det inte ska vara, så har man stora problem. Slutsatsen är alltså att man bör anlita de utbildade rörmokarna för att göra det de är bäst på.

Låt händerna stanna i fickorna

Det finns flera andra jobb som du bör låta proffsen hantera. Då kan du lugnt luta dig tillbaks med händerna i fickorna. Här är några exempel på roller man inte ska axla själv:

  • Takläggare – riskera inte att ramla ner när du försöker spika upp takplattor
  • Plåtslagare – ser lätt ut, men är svårt
  • Elektriker – totalt olagligt att försöka dra kablar om man inte är elektriker
  • Advokat – dyra som tusan, men så bra att ha deras hjälp

Om publicisten