Undvik olyckor i köket

Köket kan vara en mycket farligt miljö att jobba i. Det finns en konstant risk för halka och om man kombinerar denna risk med stressen av att jobba i ett kök så blir det extra farligt. Det är även viktigt att hålla en god hygien i köket, detta påverkar också risken för olyckor. Om det har uppstått svamp eller vattenskador på golvet så utgör detta en starkt utökad risk för olyckor.

Vid hantering och tillagning av mat bildas os av matfett. Detta os består av småpartiklar av fett som efter att ha åkt upp i luften kommer att lägga sig på golvet som en hal hinna. En annan risk i kök är spill av mat eller dryck, även efter att man har torkat upp det som man har spillt så finns det oftast kvar fett som gör att man lätt halkar.

Golv av klinkers ska man också undvika i kök då dessa inte håller så bra. Om det har gått sönder så finns det hålor i golvet, detta är något man bör undvika då det i dessa hålor växer fram bakterier och svamp. Detta är både ohygieniskt och utgör en ökad risk för halka.

Lösningen

Detta är ett problem som lyckligtvis inte är svårt att lösa. Genom att installera ett halkfritt golv i köket så förbättrar man säkerheten för alla som vistas där. Dessa golv är gjorda av tätslutande gummi, vilket gör att det inte kan bildas några hålor för bakterier och svamp. Om man spiller på dessa gummigolv så är de trots detta helt säkra att gå på. De tål spill av olja, vatten, vin, matfett och annat. Ett bra halkfritt golv innehåller även speciallösningar som gör att det är lätt att städa, det räcker ofta med att bara spola av det med vatten. Detta kan spara både pengar och tid. Säkerhetsgolven innehåller också ämnen som dödar bakterier så att ditt kök blir en mer hygienisk plats att vistas på. Ett säkerhetsgolv kan faktiskt spara dig pengar i längden och dessutom så håller du alla i köket säkra.

Läs mer här om säkra golv från Altro:

http://www.altro.se/Startsida.aspx

 

 

Om publicisten


Kommentera