Var köper man vinschar?

En vinsch kan vara bra att ha för den som antingen är ute med sin båt ofta, eller behöver flytta en last eller ett visst objekt. Vinschar kan användas för att förflytta laster både horisontellt och vertikalt, och de kan dra tiotals ton. Detta gör vinschen till ett av de mest användbara redskapen om man hanterar tunga objekt som flyttas från en plats till en annan. Du slipper dessutom lyfta all vikt själv vilket kan frigöra ryggbesvär och andra typer av smärtor, vilket är också bra om man inte kan lyfta flera ton själv.

 

Var köper man vinschar?
På PMH.se kan man köpa ett flertal olika typer av vinschar för olika ändamål. Både manuella och elektriska varianter finns tillgängliga. Om man väljer en manuell eller elektrisk vinsch bör framförallt beror på hur man kommer använda vinschen. Elektriska vinschar klarar av att flytta större laster, och gör dessutom så att man inte behöver veva själv. En manuell vinsch kan räcka i det fall man mest kommer använda vinschen till enklare sysslor, som till exempel segling. Just seglingsbranschen är ett av de områden där vinschen används flitigast.

 

Särskilda funktioner
En vinsch används oftast utomhus, vilket ställer en hel del krav på att den är behandlad på ett sätt som får den att stå emot väder och vind. De flesta produkterna som säljs är rostfria, vilket gör att du utan problem kan använda dem utomhus under längre perioder, samt på sjön när du är ute och seglar. Många av vinscharna har ett överlastskydd som säger till i det fall man försöker dra en allt för tung last. Vad som är en för tung last varierar, en vinsch klarar av vikter på allt mellan 50 kg till 75 ton. De allra vanligaste varianterna brukar dock ligga på ett par hundra kilo till något ton eller två. Fråga din återförsäljare om vikter, och vilken viktgräns som är lämplig för dig.

Om publicisten


Kommentera