Vilka kuvertväskor är populära?

Det är inte helt lätt att veta vad för slags mode som är inne för tillfället. Vissa tidningar säger en sak och andra tidningar en annan. Ett sätt är att se vad som efterfrågas på internet. Vad är det folk söker efter och alltså vill ha? De som söker på kuvertväska kommer efter alla sökträffar få upp några förslag som sökmotorn anser vara relevant mot det man tidigare sökt på.  Den som sökte på kuvertväska 15/7-2014 fick upp några av följande förslag:

Kuvertväska med dödskalle – En av de coolare och tuffare modellerna som uppenbarligen var efterfrågad under sommaren 2014. För även om väskan främst förknippas med fest, glitter och glamour så är det inte sällan som denna ”accessoar” får vara det som sticker ut i mängden och bryter mot den annars så stilfulla klädseln.

Kuvertväska Rosa – Kanske årets färg 2014. Om inte annat så en färg som kommit starkt och blivit populär tillsammans med många andra pastellfärger. Även här visar det sig alltså att modellerna ska ”sticka ut” mer än tidigare. Något som gärna drar ögonen till sig.

Kuvertväska på Engelska – Det är lite intressant att detta förslag kommer upp men det tyder på att många inte vet det engelska ordet för denna väska är. Varför ska man då behöva veta det när man ändå söker på svenska? För det första är det många engelska ord som används i den svenska vokabulären. Det är inte helt ovanligt att butiker använder det engelska ordet clutch och kombinerar det till det skapta svenska uttrycket clutch väska, vilket alltså är samma sak som kuvertväska.

För det tredje handlar det om inspiration. Att ta till sig idéer från andra länder är alltid intressant när man ska forma sin egen stil och sitt eget mode.

Även om det inte kan klassas som en vetenskaplig studie så kan man ändå dra vissa slutsatser genom detta sätt att se på vad folk söker på. Rosa kuvertväska med dödskallar på är något som efterfrågas. Detta oavsett om väskan kallas clutchväska eller kuvertväska.

 

Om publicisten


Close
Skribentus - Ord som gör skillnad
Kommentera