Vilken slips till vilket tillfälle?

Att välja slips är inte alltid lätt, vi rekommenderar alltid att ha en mindre slipsgarderob med diverse basfärger och mönster så att man kan variera sina slipsar.

Svart slips på begravning?
På begravning är det standard med svart slips men är du nära bekant/familj så bär du vit slips.

Slips till jobbintervju?
Det här beror givetvis vilket jobb du söker, men är det ett lite mer formellt jobb på kontor så rekommenderas att man använder slips. Även om det inte är ett krav att bära på kontoret så ger det en extra indikation för arbetsgivaren att du verkligen vill ha jobbet och seriös och städad. Håll dig borta från en röd slips som tenderar att signalera för varning, att du kan vara en problematisk person att ha att göra med. Blå slips är det absolut säkraste valet.

Slips på fest?
Är det någons födelsedag eller något annat typ av firande, slips är helt okej. Vill du få det att kännas mer avslappnat kan du ha högsta knappen uppknäppt så slipsen sitter lite lösare. Ska du ut på krogen eller dansa? Då gör du nog bäst i att lämna slipsen hemma eller lägga i fickan när du kommer fram. Att sätta den i pannan är en annan variant.

Slips på dop?
Slips är inget måste men det fungerar självklart på dop. Välj någon glad färg. Blå eller grön funkar alltid. Ta gärna också hellre din marinblå kavaj istället för den svarta.

Om publicisten


Kommentera