Vilket är bäst? Morotskaka med eller utan glasyr?

Om du är den typ av människa som alltid bakar något gott när du får tillfälle till det så kanske du tycker att det här är en märklig fråga. Vaddå morotskaka utan glasyr… Det är väl självklart att man smetar på en vacker glasyr åtminstone på kakans topp. Nej, det här är inte självklart för alla, men vad blir egentligen bäst och är det så viktigt med det där söta lagret som kan finnas både i och ovanpå kakan?

Med glasyr

När man lägger på glasyr så är det inte bara så att morotskakan blir sötare, den ser också lyxigare ut. Man får helt enkelt lust att äta den och sedan så kommer de som inte har något emot lite extra socker att tycka om den söta smaken. Det kan till och med vara så att man ser morotskaka utan glasyr som en helt annan kaka. Då blir det mer som en sockerkaka med rivna morötter. En del är fullkomligt övertygade om att det inte går att säga att morotskakan är en morotskaka utan glasyr och hör sen!

Utan glasyr

Nu kan man ju faktiskt invända och säga att kakan som innehåller morötter givetvis är en morotskaka. Man måste ju inte ha glasyr för att den ska smaka gott. Det som skiljer sig är utseendet men när man väl biter in i kakan så råder det ju ingen tvekan om vad det är. Har man ont om tid så kan det vara klokt att lämna kakan som den är. Då behöver man ju inte hålla på och skapa olika lager eller att dekorera. Den som ser det hela på det här sättet kanske menar att det faktiskt är bäst utan glasyr.

Om man inte vill ha socker

Om man vill ha en morotskaka utan socker så är det fullt möjligt, och detta även med glasyr. Idag så kan man använda sig av saker som stevia för att söta så man kan inte säga att med eller utan glasyr betyder med eller utan socker. Då är det alltså så det hela rör sig mer om hur kakan ser ut och att den kanske smakar lite sötare då man får glasyr på den.

Så vad kommer att vara bäst? Ja, det här är alltså upp till var och en att besluta om, men en sak är säker, om du ska ha gäster så kommer det att spela roll om kakan ser fin eller inte ut. Här kan det alltså vara bäst att servera med glasyr och med någon form av dekoration. Om det här känns för jobbigt att pyssla med så går det alldeles utmärkt att köpa en färdig kaka eller att ge sig på något enklare som en sockerkaka.

Man måste inte imponera på vänner och släkt men med en fin morotskaka så är det många som säger oh och ah så det kan vara ett tips att se några filmer online där andra lägger på glasyr för att snabbt förstå hur detta ska gå till. När man vet vad man gör så behöver det nämligen inte vara så tidskrävande.

Om publicisten