Vita tänder utan att gå till tandläkaren

Om du funderat på att bleka tänderna men inte vill lägga tusentals kronor på att låta tandläkaren fixa ditt leende, så finns det säkra alternativ för att fixa vita tänder hemma själv.

Skillnaden mellan att bleka tänderna hos din tandläkare mot att göra det själv hemma är att först behöver du själv forma dina tandskenor. Skenorna är i plast och kommer oformade hem till dig. När de värms i hett vatten så mjuknar de så att de blir formbara. Du sätter in skenan när den blivit mjuk och formbar över din käke (en i taget) och får du använda dina fingrar för att trycka runt tänderna så du får perfekt passform. När skenan är formad är det sedan är det bara att trycka ut gelen i din tandskena och bleka.

Är det säkert att bleka själv?
De tandblekningsgeler du hittar på nätet kan vara av både bättre och sämre kvalité. Se upp för geler som innehåller peroxid. Sådana geler är väldigt starka och man kan få problem både med emalj och tandkött av dem. Mer information om vad som är tillåtet att sälja när det gäller tandblekning hittar du på Socialstyrelsens webbsida.

Var inte rädd för att kolla med företaget som säljer om du har några frågor gällande innehåll, alla seriösa företag kommer kunna hjälpa dig och svara på dina frågor. Dentaworks har tandblekningsprodukter som vi kan rekommendera, de följer EU’s regler och är skonsamma för dina tänder.

Att tänka på innan du bleker
Att bleka tänderna passar de flesta personer, dock bör man vänta med att bleka om man är gravid eller ammar. Om du har någon sorts tandproblem, exempelvis hål i tänderna bör du först åtgärda det hos din tandläkare. Om du har fått gråa tänder på grund av missfärgningar från läkemedel, kan de vara svårare att bleka bort än vanliga missfärgningar från kaffe, te, cigaretter, snus och liknande.

Vita tänder är enkelt att fixa hemma själv. När du väl testat en gång kommer du undra varför du inte provat det tidigare.

Om publicisten


Kommentera