Billiga Skidresor

Billiga Skidresor

Att skidsemestrar måste vara en dyr affär är ett väldigt utbrett missförstånd som gör att många med lite tajtare semesterbudget helt utesluter dem som ett alternativ. Faktum är dock att det finns goda möjligheter till att åka på billiga skidresor som inte spränger budgeten. Det finns flera aspekter att ta hänsyn till när man komponerar ihop sin skidsemester. Givetvis är det viktigt att hitta en skidort där priser för utrustning och liftkort inte kostar skjortan, men man måste även tänka på saker så som mat och boende – billiga liftkort spelar inte så stor roll om varje måltid kostar flera hundra kronor per person.

 

Utrustning

Det billigaste alternativet är givetvis om man äger egen utrustning sedan tidigare, men de flesta kommer troligtvis behöva hyra. Strävar man efter så billiga skidresor som möjligt så är det dock inte nödvändigt att betala för den absolut bästa utrustningen som erbjuds på plats. Ta hellre utrustning som är något mindre avancerad – åker du inte skidor med jämna mellanrum så kommer du med stor sannolikhet ha precis lika roligt med billigare utrustning på fötterna.

 

Transport

Ju långsammare det går, desto billigare blir det. Med andra ord så ska du undvika flygresor och istället rikta blicken mot närmsta busscentral. Många bussarrangörer erbjuder dessutom fördelaktiga paket med billiga skidresor som kan inkludera både boende, utrustning och liftkort. Tänk dock på att det ibland kan vara billigare att arrangera sin resa själv. Det går att åka tåg till bland annat Alperna, men det är oftast inte alls lika smidigt som att åka med buss.

 

Resmål

Är det billiga skidresor du vill ha så är Östeuropa regionen för dig. I till exempel Kranjska Gora i Slovenien kan du fått ett liftkort för så lite som 1,500 kronor för sex dagar. Även Österrike har skidorter där priserna är mer humana än i till exempel Alperna. Man ska heller inte glömma att det finns dugliga alternativ i både Sverige och Norge. Idre och Sälen bjuder på helt okej skidåkning, och så även norska Trysil.

Kommentarer är stängda.