Duschkabin eller badkar?

Duschkabin eller badkar?

Ända sedan de gamla faraonernas tid har frågan debatterats – ska vi sätta in duschkabin eller badkar? Nej, skämt å sido är det en förhållandevis ny fråga som kanske bara är 20 år gammal, då det blev populärt att slänga ut badkaret och sätta in den effektiva duschkabinen i huset istället. Vi diskuterar fördelar och nackdelar mellan de två alternativen.

Duschkabin fördelar

Den största anledningen till att så många badkar kastades ut för att återvinnas till vattenho för boskap var att ytan i badrummet blev avsevärt rymligare när duschen var förpassad till en hörna. I synnerhet i gamla lägenheter var badrummet redan litet och i stort behov av plats att röra sig på. Ska vi dessutom prata om kostnader och miljö så kan duschen vinna över badkaret då vattnet används betydligt effektivare och gör dig ren med en mindre mängd, jämfört med om du skulle fylla ett helt badkar. Givetvis har det även att göra med hur länge du duschar åt gången.

Nackdelar dusch

Huvudsakliga nackdelarna är att du måste stå och att kabinen kan kännas trång. Visst är det avslappnande att ta en dusch, men det är svårt att läsa en bok och lyssna på musik samtidigt, eller njuta av ett glas vin när du står under strålen. Där vinner badkaret.

Renovera efter ditt önskemål

När du väl kommit fram till om det är komfort och avslappningsstunder du vill ha, eller yta och effektivitet så är det bara att anpassa och renovera efter dina önskemål. För Badrumsrenovering i Lund finns det flera bra aktörer, som Lundamurarn’ exempelvis. Kontakta dem och berätta hur du vill ha det!53c8d52a236ca

Kommentarer är stängda.