Glasklara rutor

Glasklara rutor

Hur gör du för att tvätta dina fönster rena från smuts? Det finns många olika sätt att putsa glasrutorna och resultaten kan variera. Vi går igenom det viktigaste du behöver tänka på när man tvättar sina fönster.

Tråkig utsiktFönsterbyte

Smutsiga, gråbruna glasrutor som är randiga av regndropparna som sökt sig ned för glaset på den smutsbelagda ytan. Inget är tråkigare att se än det och det syns extra tydligt när det är soligt ute och man bara vill njuta av vädret. Därför är det värt att ta fram utrustningen som behövs till rengöringen. Du behöver bland annat:

  • Gummiskrapa
  • Putsmedel (funkar även bra med såpa och varm vatten)
  • Tvättsvamp
  • Handduk
  • Hink

Om du har känsliga händer kommer du även att behöva gummihandskar eftersom de kommer att utsättas för medel och vatten en tid som kan torka ut huden.

Försiktig puts

Har rutorna blivit hårt nedsmutsade finns det risk för att det finns klumpar, småsten eller sand i smutsen som kan repa glaset när du tvättar med tvättsvampen. Därför är det viktigt att tvätta försiktigt i cirkulerande rörelser och använda mycket vatten för att skölja bort. Efter det tar du skrapan och drar i S-rörelser och går från höger till vänster och tar bort allt vatten. Använd handduken för att torka skrapan emellanåt.

Andra alternativ

Om dina fönster blivit repiga och inte längre duger att bara tvätta och putsa kan du sätta in nya med hjälp av Fönstergården Idealfönster ab. Med deras hjälp får du helt nya fönster som passar din fastighet och dina önskemål

Kommentarer är stängda.