Jakob Svärd – En öppenhjärtig och ärlig blogg

Jakob Svärd – En öppenhjärtig och ärlig blogg

Vi har nyligen hittat en blogg som verkar beskriva intressanta och ärliga ämnen. Jakob svärd är en entreprenör och familjefar som framför allt annat drivs av sina värderingar och sin medmänsklighet.

Vilka ämnen förekommer?
Ämnena som Jakob berör är ganska enkla men språket är bra och budskapen finns där. Gällande entreprenörskap och företagande behandlas hans syn Telekombranschen och företaget Telisol. Han kritiserar sättet vi underprioriterar våra barn och sätter vårt självförverkligande före allt annat. Vi väljer karriär och träning före möjligheten att varra nära våra barn och vår familj.

En god gärning om dagen
Här finns det en risk för att det blir pretentiöst men Jakob menar att detta faktiskt fungerar och jag tror på honom, helt enkelt för att han lever sitt liv enligt denna regel. Han arbetar faktiskt med hemlöshetsfrågan vid sidan av sitt entreprenörskap och återigen så drivs han av sina värderingar. Han driver via Telisol projektet Telisol Outlet som blivit en stor succé framförallt inom företaget Telisol som idag bygger sin kultur runt detta.

Humorn
Det finns humor i bloggen. I ett inlägg så beskriver Jakob Svärd sin dröm om en skådespelarkarriär, situationen som han sätts i är smått surrealistisk och slutar med att han har sin fot i Pernilla Augusts underliv. Här dras också parallellen till att göra detta mot Darth Vaders mamma eftersom Pernilla spelade rollen som Darth Vaders mamma i Star Wars filmen.

Mats Kardell
Jakob beskriver synen på bodybuildern Mats Kardell som en gång var gift men hans kusin. Anledningen till att ämnet tas upp i bloggen är för att Katarina Johnson just nu tillsammans med Mats skriver självbiografin: Mats Kardell – Muskler, medaljer och missbruk. Boken behandlar såväl ADHD problematik som doping, amfetaminmissbruk, bekräftelsebehov och förlorad självbild. Mats Kardell vann flera SM i bodybuilding innan han slutligen blev 2:a på VM i bodybuilding. Efter denna framgång så vänder karriären från framgång till fall och Mats slutar som hemlös, missbrukare och kriminell. Det som utlovas är även historien om vägen tillbaka till livet. Arbetet med att återupprätta relationen till sina barn och samhället.

Slutligen
Vi ser fram emot fler reflektioner och fler skratt och tårar! Keep up the good work!