Konstiga ljud i natten

Konstiga ljud i natten

Du har precis flyttat in. Det har varit superjobbigt med flytt och uppackning, så du har varje natt somnat som en sten och inte märkt något alls. Men ikväll ligger du vaken och försöker komma på vad det var som väckte dig. Allt är tyst… Var det kanske en liten fågel? Nej, tänker du sömnigt, inte är det fåglar ute och flyger så här dags och mitt i vintern. Något hörde du i alla fall… ”det kanske är en inbrottstjuv som försöker ta sig in!?” tänker du förskräckt och nästan hoppar upp ur sängen för att kolla läget. Med bultande hjärta konstaterar du att nej, denna gång var det bara det nya husets vanliga nattljud som du inte vant dig vid, och att om någon får lust att bryta sig in hos dig är det fullt möjligt att göra det. Säkerheten är nämligen inte så bra. Då kan du vara i behov av en bra säkerhetsdörr

Säkra ditt nya hem

För att garantera en god nattsömn – och vem behöver inte det! – kan du välja att installera en gallergrind eller säkerhetsdörr. Dessa är väldigt svåra att ta sig förbi, och du kan känna dig trygg i vetskapen om att du får ha dina grejer i fred från klåfingriga individer, vare sig du befinner dig långt borta på semester eller i drömmarnas land. Team Guardab i Stockholm han hjälpa dig få tag på det du behöver när det gäller säkerhet – du kan beställa ditt nya rullgaller hos dem, samt få tips och råd om hur du kan försvåra tjuvens jobb och därmed motivera denne att söka sig någon annanstans.

Tänk på allt

Tänk dig en stor och kraftig säkerhetsdörr brevid ett öppet fönster – inte mycket till säkerhet, eller? Det är dock detta som händer ibland när man missar detaljer. Tjuvar är ju experter på att hitta den svagaste punkten på ett hem – då gäller det att tänka som dem och förebygga detta. Gå igenom detaljer som:

• gallerfria fönster som verkar ”oåtkomliga”
• träd med grenar som kan fungera som broar
• buskar som skymmer insynen

Kom slutligen ihåg att tjuvar nästan aldrig gör inbrott där det inte finns någonting att hämta – så flasha aldrig dina ägodelar! Det lockar inte som de inte vet finns till.

Kommentarer är stängda.