Kristen dejtingsajt

Kristen dejtingsajt

En internationell kristen dejtingsajt som finns på svenska och vill ha svenska kristna från olika församlingar och kyrkor.
Låter det för bra för att vara sant eller låter det bara helt otroligt?

Det kanske låter otroligt men det är helt sant.
Nedan följer lite frågor och svar som sammanställts för att ge information om sajten.

Vad är sajtens mål? Varför finns ni överhuvudtaget?
Sajten vill förena kristna från hela världen och inte bara de som vill hitta en partner utan även de som bara letar efter nya vänner.

Hur är det med homosexuella då? Tillåter man även de som inte har en så tillåtande attityd mot homosexuella som medlemmar. Denna åsikt är ju vanlig i t.ex.vissa länder i Afrika.

Självfallet vill vi vara en trygg och säker plats för kristna med olika syn i olika frågor, b.la. homosexualitet och abort för att nämna två frågor där olika kyrkor och därmed även olika kristna har olika uppfattningar. Alla är välkomna, det viktigaste är att man respekterar och tolererar varandra.

Om någon känner sig kränkt av en annan medlem så är det bara att kontakta vår kundservice så hjälper de medlemmen och vidtar lämpliga åtgärder.

Kan du ge några exempel?
Ja, vi kan stänga av en medlem som trakasserar en annan medlem under en period, radera kontot permanent och även hjälpa till med bland annat utdrag ur chattar om det är saker som bedöms falla under allmänt åtal.

Detta berättar vi när man registrerar sig på vår sajt och genom att skapa ett konto hos oss godkänner man vår policy.

Förutom detta så är det ju dessutom så att vi är en kristen dejtingsajt. Som kristna är vi beordrade att älska varandra, inte hata och förtrycka varandra. Det var mot denna bakgrund som vi valde Första Johannesbrevet 4:1 som sajtens slogan: ”Mina kära, låt oss älska varandra” (Bibel 2000).

Vi heter XP Dating men vad står ”XP” för?
XP står inte för ”erfaren” utan istället står det för de grekiska bokstäverna ”Chi” och ”Rho”.

De här två bokstäverna finns i det så kallade Kristusmonogrammet som kejsar Konstantin använde på 300-talet. Att de bildar monogrammet ihop med bokstäverna ”Alpha” (första bokstaven i grekiska alfabetet) och ”Omega” (sista bokstaven i grekiska alfabetet) gör att vi valde detta.

Eftersom de finns på ljusen i kyrkorna och de är de första bokstäverna i grekskans ”Kristos” (som betyder den smorde) är detta även en bekännelse: Vi är kristna och alla kristna är välkomna till vår sajt.

Du hittar sajten genom att klicka på länken: bit.ly/1oCrmpq