Miljösäkert anläggningsarbete

Miljösäkert anläggningsarbete

Att tänka och agera naturvänligt blir allt viktigare inom byggindustrin. Inte enbart för att det blir hårdare regler att följa från EU och lokalt i Sverige, utan tänket att man vill vårda om sin omvärld har drabbat de flesta av oss och oftast så gäller det bara att göra mindre justeringar i förfarandet som gör att resultatet blir avsevärt mycket miljövänligare än det varit tidigare. Vi går igenom några punkter i miljövänligt anläggningsarbete.

Ordning och reda

Det kan låta absurt, men ordning och reda har inte alltid varit en central punkt inom branschen. Då fanns det inga speciella avfallsplatser eller någon hänsyn till vad maskinerna drog upp. Idag arbetar de flesta enligt tänket att en ordnad anläggningsplats är inte bara lättare att arbeta i, utan även miljövänlig. Ordentliga avfallsplatser har satts upp med sortering och återvinning av det som kan återvinnas. Alla vinner på ordning

Anläggningsmaskiner

För att utföra större anläggnings- eller byggarbete krävs det stora maskiner, som tidigare har varit stora miljöbovar. Men företag som Nordbecks Entreprenadmaskiner tar ansvar för sin maskinpark och håller den uppdaterad och modern så att de håller de hårda miljökrav som EU sätter på arbetsutrustningen. Dessutom ser de även till att anläggningsplatsen hålls ren under hela projektet.

Utbildning

Det är viktigt att anlita seriösa och certifierade entreprenadfirmor till stora projekt för att minimera natupåverkan och så klart att projektet ska vara utfört på ett hållbart och säkert sätt som motsvarar den kvalitet som beställaren förväntar sig. Då gäller det att det är utbildat folk på plats.

 

Kommentarer är stängda.