Onödiga kostnader i bostaden

Onödiga kostnader i bostaden

I de flesta hushåll finns det hundratals av småutgifter som används till att ha ett fungerande hushåll. Men frågan är om vi behöver alla dessa utgifter, eller om vi kan kapa några onödiga kostnader och spara pengar. Vi ger några tips på onödiga utgifter i hushållet. Läs mer om tipsen nedan.

Rengöringsmedel

I städskrubben kan man finna ett helt barskåp av flaskor i starka färger som lovar snabb och effektiv smutsborttagning. Den ena mer effektiv än den andra. Men faktum är att de inte bara innehåller giftiga kemikalier, utan gör inte jobbet bättre än helt vanlig grönsåpa. Det finns även massor av klassiska huskurer som både är naturvänliga och billiga med vanliga hushållsartiklar som löser allt från fläckar till kalkavlagringar.

Bostadsvärme

Att ha värmepanna i källaren är både bökigt och dyrt. Inte nog med att du måste ha koll på mätare. Fylla på med pellets, om det är en pelletspanna, utan även köpa in bränslet årligen för stora summor som förhoppningsvis håller hela vintern. Istället bör du installera en värmepump som sköter värmen hela året åt dig utan att behöva någon speciell tillsyn eller service. Värmen hämtas ”gratis” från lagrad solenergi utanför huset ifrån luft, vatten, jord eller berg och transporteras till fastighetens värmeaggregat. Värmepumpar är både ett kostnadseffektivt och ett miljövänligt alternativ. Ta kontakt med ditt Värmeteam och fråga om möjligheterna för värmepump till er fastighet. Ni kommer att märka hur kostnaderna minskar drastiskt för varje år. Dessutom höjer det värdet på fastigheten avsevärt.

Kommentarer är stängda.