Populärt att skicka gosedjur över hela jorden

Populärt att skicka gosedjur över hela jorden

Även om man inte har råd att själv åka på en resa över hela jordklotet så kostar det inte något att få sitt gosedjur att genomföra en sådan resa. Det är nämligen inte helt ovanligt att man skickar iväg gosedjur på resor där målet inte är förutbestämt. Flera lärare har gjort detta för att eleverna ska få lära sig geografi på ett roligare sätt och andra har gjort det enbart för att se hur långt gosedjuret kommer få åka och hur många länder som kommer att få besökas.

Gör din egen resemaskot

Välj ett mjukisdjur som är ca 3-4dm högt. Helst av allt ska det kunna sitta själv i en stol eller liknande. Sätt sedan en skylt på magen på djuret. Enklast är att skriva ut ett papper och lägga i en A5 plastficka som sedan fästes med snöre runt djurets nacke. På skylten skriver man att detta är en resemaskot. Gosedjuret placeras sedan på ett tåg eller en buss och förhoppningsvis är det något som läser på skylten och tar hand om det mysiga djuret. För på skylten ska man skriva att alla som ska på en resa gärna få ta med djuret på denna resa. Det enda som uppskattas är att man mailar in var mjukisdjuret är och gärna skickar med en bild. Efter någon dag är det tänkt att personerna ska lämna ifrån sig mysdjuret och åter sätta det på ett tåg, buss eller båt.

För att främja att folk verkligen ska maila in var han är och även ta ett kort kan det vara bra att ha en blogg som enbart fokuserar på detta lilla gosedjur. Bloggadressen ska självklart stå med på skylten också så att de som tar med sig det på sin utflykt ser vad han/hon/den har upplevt tidigare.

Ett exempel på en resemaskot var ”Hummeldrummel” som startade sin resa i Gävle år 2004. Redan efter några dagar var han i Florida och det kom kort på när han var på NHL-match, spelade rullstolsbasket och åt på McDonalds. Sista bilderna och texten kring denna nallebjörn kom från Florida. Det stod då att han skulle åka på aligatorsafari. Sedan fick inte ägaren av nallebjörnen några ytterligare mail. Men detta är något man får räkna med om man skapar en ReseMaskot. Vissa försvinner i tomma intet redan direkt medan andra får uppleva en mängd spännande uppelverlser. Det är däremot sällan att de lever och kan rapportera var de är i närmare ett år.

Kommentarer är stängda.