Renovera sommarhuset

Renovera sommarhuset

Innan vintern kommer igen kan det vara en god idé att renovera sommarstugan till nästa säsong. Många har gamla torparhus som behöver mycket arbete för att kunna hållas beboliga och med ett hus finns det alltid att göra. Därför tar vi upp några saker som kan vara värda att tänka på när det gäller sommarhusets renovering.

Fuktkontroll

Något som är vanligt i gamla hus, i synnerhet hus med torpargrund är att det kan bildas mycket fukt under golvet som i sin tur kan skapa röta eller mögel. Därför är det viktigt att noggrant besiktiga krypgrund, samt golv och väggar för att säkerställa att fukt inte letat sig in i materialet och ska börjat gro. Mögel har inte bara en obehaglig lukt, utan kan även vara skadligt för luftvägarna och utveckla astmaliknande symptom.

Nya fönster

Gamla fönsterkarmar av trä måste underhållas varje år, annars kan de börja vittra och släppa ut bostadsvärmen, eller svalkan om det skulle råka bli riktigt varmt ute. För att slippa det årliga slitsamma arbetet med att slipa och måla om fönstren kan du sätta in nya. Kommer du använda stugan även under vintertid är det särskilt viktigt, eftersom täta karmar med dubbelglas kan vara avgörande för energiåtgången till fastighetsvärmen. Om du bor i Uppsalatrakten kan du kontakta Fönsterbyte Mälardalen. De har ett brett utbud av fönster till olika fastigheter och stilar och kan hjälpa dig med valet av produkt till din stuga. Dessutom sköter de hela arbetet med byte och installation.

Kommentarer är stängda.