Speldator

Speldator

Är du ute efter en stationär speldator? Då hoppas jag att guiden på länken till vänster kommer att hjälpa dig! Att välja rätt stationär speldator idag är kanske inte det lättaste. Det gäller i synnerhet om du inte har så mycket pengar att röra dig med, men ändå önskar en stationär speldator som klarar de populäraste spelen med bra flyt. Vill du ha en riktigt bra gaming dator till ett riktigt bra pris, rekommenderar jag Aguma Speldator!

Färdigbyggd stationär speldator eller bygga själv?

Det du kan börja med är att bestämma om du ska bygga din egen eller köpa en färdigbyggd stationär speldator. Vilket val du ska göra känner du nog bäst själv. Är datorer och datorkomponenter inte ditt starkaste område och din plånbok inte är alltför liten, ja då gör du klokast i att köpa en färdigbyggd stationär speldator. Är hårdvara däremot ett intresse och du vill kunna välja exakt vilka komponenter du vill samt eventuellt spara en slant, ja då kan det vara en idé att bygga din egen.

Om du har bestämt dig för att köpa en färdigbyggd stationär speldator ska du till att börja med undvika alla märkesdatorer (t.ex. Acer, Asus med flera), då dessa inte är särskilt prisvärda och ofta har ett dåligt grafikkort. Dessutom kan det uppstå komplikationer vid eventuella uppgraderingar eller om du ska byta komponenter. Rådet är därför att köpa din stationära speldator från en butik som har ett specifikt sortiment av stationära speldatorer. Tänk på att dyra datorer snabbt sjunker i värde, och att det därför kan vara en bättre idé att köpa en halvdyr stationär speldator nu och sedan uppgradera/köpa en ny med jämna intervall, istället för att inhandla en svindyr direkt. Det gäller framför allt om du inte har en stor plånbok.

Om du istället känner för att bygga din egen stationära speldator är det en god idé att undersöka utbudet och jämföra priser på Prisjakt. Något som du ska tänka på är att enbart köpa komponenter från seriösa datorbutiker och att räkna in eventuella fraktkostnader.

När du ska välja komponenter till din stationära speldator ska du satsa mest på grafikkortet eftersom denna del påverkar prestandan mest av allt. Därefter gör du klokt i att köpa en fyrkärnig processor från Intel. Minnet bör vara på 8 eller 16GB och en SSD ska ingå. Moderkortet bör vara av formfaktorn ATX och nätaggregatet ska ha tillräckligt med PCI-e anslutningar. Chassit spelar ingen större roll, men köp ett som verkar av hyfsad kvalitet. Följer du dessa anvisningar kommer du ha en stationär speldator som du kan njuta av lång tid framöver.

Sammanfattning

Hoppas du nu fått tillräckligt med hjälp för att välja rätt stationär speldator! Eftersom det är en dyr produkt precis som mycket annan hemelektronik, är det viktigt att du tar det lugnt och noga funderar vilken typ av stationär speldator som passar dig bäst och om det är värt pengarna eller inte.