Temaresa Gävle – Shopping

Temaresa Gävle – Shopping

Vad som man tycker är viktigast på en semester variera kraftigt från person till person. För vissa handlar det om att hitta bra shopping. Tillräckligt många affärer man kan besöka och gärna de som har ett bra pris och märkeskläder. Men även om shoppingen är viktigast så måste man bo någonstans och även äta. En shoppingresa till Gävle skulle kunna bestå av följande tre delar.

Äta: Den största gallerian i Gävle heter Gallerian Nian och denna har en stor food court för alla shoppingsugna som även blir matsugna. Här kan man köpa allt från pizza och hamburgare till svensk husmanskost och kinesiskt. Fördelen är att alla i familjen kan beställa vad de vill  ha men att man sedan kan sitta tillsammans och äta. Det finns även ett fik på nedre botten för de som inte vill ha så mycket att äta.

Även den näst största gallerian ”Flanör” har matmöjligheter. Här finns en restaurang som bjuder på enklare måltider och ett stort utbud av fikabröd.

Göra: En shoppingresa ska bestå av mycket shopping. Shopping av billigt och dyrt, av modernt och gammalt samt av vanliga saker likväl som udda saker. Gallerian Nian är störst men här finns även Flanör, Winnhuset och Walandhuset.  Man ska inte heller glömma den grönskande torghandeln där frukt och grönt dominerar tillsammans med korvstånden. Men en och annan klädesförsäljare går även att hitta.  Några dagar i veckan står även ortens fiskare och säljer dagens fångst.

Bo: Centralt i Gävle finns flera hotell att välja mellan. Clarion Hotell Winn ligger i Winnhuset som är beläget ca 200 meter från torget. Ett annat alternativ är Hotel City som bara ligger ett kvarter från mittpunkten i staden. Kan man tänka sig gå 10 minuter finns Hotell Gävle i närheten.

För de som har kommit till staden för att shoppa på Valbo Köpcentrum kan boende på Hotell Ramudden rekommenderas. Det är ett lågprishotell vilket gör att man både bor nära shoppingen och spar pengar så man kan shoppa mer.

Kommentarer är stängda.